Četiri meseca nakon pokretanja sveobuhvatne mape gradilišta identifikovano je više od 600 gradilišta na celoj teritoriji naše države.

Aktivnost građevinske industrije u našoj zemlji nije samo primetna po broju kranova koji „krase“ gradske panorame već i na Mapi gradilišta Srbije koju je pre četiri meseca aktivirao portal Gradnja.rs. Kada je pokrenut novi servis, cilj je bio da se lociraju i identifikuju sva gradilišta u našoj zemlji kako bi se ažurno pratile aktivnosti u visokogradnji i niskogradnji.

Iako je cilj postavljen veoma visoko, on se polako i ostvaruje. Nakon samo četiri meseca postojanja Mapa gradilišta Srbije, identifikovano je preko 600 gradilišta, a sama Mapa analizirana je više od 33.000 puta!

Mapa svakodnevno raste i uz pomoć posetioca portala koji šalju informacije o novim gradilištima u njihovom komšiluku.

Najviše gradilišta identifikovano je u Beogradu i Novom Sadu, mada ne zaostaje i Niš i Kragujevac. Svojevremeno je Mapa gradilišta proširena na Zlatibor, Loznicu, Novi Pazar, Čačak, Sremsku Mitrovicu kao i na druge gradove u našoj zemlji.

Mapa svakodnevno raste i uz pomoć posetioca portala Gradnja.rs koji šalju informacije o novim gradilištima u njihovom komšiluku. Ovakav vid doprinosa internet zajednice pomogao je da se identifikuju brojna gradilišta širom zemlje do čijih informacija bi inače bilo teško doći.

Pogledajte Mapu gradilišta Srbije ovde.