Aktuelno

Neispravni kreveti: Problemi u saradnji Simpa i kompanije Ikea?

Kompanija „Simpo“ negirala je danas da je švedska „Ikea“ raskinula saradnju sa tim vranjskim proizvođačem nameštaja.

Kako se ističe u saopštenju, saradnja „Simpa“ sa „Ikeom“, koja traje 40 godina, širi se u različitim segmentima proizvodnje nameštaja i realizuje prema ranije potpisanim ugovorima za ovu godinu.

Prema pisanju „Vranjskih novina“, predstavnici „Ikee“ dostavili su vranjskoj kompaniji „Simpo“ početkom juna obaveštenje o prekidu saradnje, a osim slabijeg kvaliteta, najsporniji deo bile su isporuke za rusko i ukrajinsko tržište i pre svega mehanizmi nameštaja.

ikea-simpo– Krajem prošle godine preko 2.000 garnitura je bilo predmet reklamacije a čak 922 su bile blokirane, sve zbog neispravnih mehanizama koji se proizvode i isporučuju iz fabrike „Unis“ iz Dervente, u vlasništvu Gorana Tomića, starijeg sina predsednika kompanije „Simpo“ Dragomira Tomića – naveo je taj list.

Kada je u pitanju izvoz tapaciranog nameštaja na tržište Rusije, kako se navodi u saopstenju „Simpa“, zbog izuzetno visokih transportnih troškova za ovu vrstu proizvoda, „Ikea“ se opredeljuje za angažovanjem lokalnih dobavljača.

– Iako po ovom pitanju ekonomski interesi obe strane trenutno nisu usaglašeni, traži se rešenje da „Simpo“ održi konkurentnost i tog dela programa. Zato su eventualne izmene ugovora sa „Ikeom“ za isporuku tapaciranog nameštaja na tržište Rusije predmet daljih razgovora menadžmenta dve kompanije – navedeno je u saopštenju.

(eKapija/Beta)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *