Kompanija “Simpo” negirala je danas da je švedska “Ikea” raskinula saradnju sa tim vranjskim proizvođačem nameštaja.

Kako se ističe u saopštenju, saradnja “Simpa” sa “Ikeom”, koja traje 40 godina, širi se u različitim segmentima proizvodnje nameštaja i realizuje prema ranije potpisanim ugovorima za ovu godinu.

Prema pisanju “Vranjskih novina”, predstavnici “Ikee” dostavili su vranjskoj kompaniji “Simpo” početkom juna obaveštenje o prekidu saradnje, a osim slabijeg kvaliteta, najsporniji deo bile su isporuke za rusko i ukrajinsko tržište i pre svega mehanizmi nameštaja.

ikea-simpo– Krajem prošle godine preko 2.000 garnitura je bilo predmet reklamacije a čak 922 su bile blokirane, sve zbog neispravnih mehanizama koji se proizvode i isporučuju iz fabrike “Unis” iz Dervente, u vlasništvu Gorana Tomića, starijeg sina predsednika kompanije “Simpo” Dragomira Tomića – naveo je taj list.

Kada je u pitanju izvoz tapaciranog nameštaja na tržište Rusije, kako se navodi u saopstenju “Simpa”, zbog izuzetno visokih transportnih troškova za ovu vrstu proizvoda, “Ikea” se opredeljuje za angažovanjem lokalnih dobavljača.

– Iako po ovom pitanju ekonomski interesi obe strane trenutno nisu usaglašeni, traži se rešenje da “Simpo” održi konkurentnost i tog dela programa. Zato su eventualne izmene ugovora sa “Ikeom” za isporuku tapaciranog nameštaja na tržište Rusije predmet daljih razgovora menadžmenta dve kompanije – navedeno je u saopštenju.

(eKapija/Beta)