Aktuelno, Izvođenje

Putarina do kraja godine veća za 11 posto?

Na severnom kraku Koridora 10 kroz Srbiju danas je otvoreno novih 21 km autoputa, od Bačke Topole do Feketića.

Preduzeće „Koridori Srbije“ je najavilo da će preostale deonice autoputa od Horgoša do Novog Sada biti uključene u saobraćaj do kraja septembra.

U prisustvu ministra za infrastrukturu i energetiku Milutina Mrkonjića otvorena je deonica od 50. do 71. kilometra, računajući od mađarske granice prema Novom Sadu.

Tu deonicu su izgradila preduzeća „Putevi Užice“, beogradski „Planum“ i „Borovica transport“ iz Rume, a gradnja tog dela autoputa obuhvatila je i izgradnju mosta na 59. kilometru.

Mrkonjić je čestitao graditeljima na dobro obavljenom poslu, najavljujući da će i novi most preko Dunava kod Beške biti otvoren za saobraćaj 15. septembra.

Mrkonjić je istakao da će izgradnja Koridora 10 kroz Srbiju ostati prioritet Vlade i da će biti još posla za građevinske firme koje su gradile autoput na severnom kraku, jer su tu pokazale da znaju da rade. Ta preduzeća su dobila avans od 35 odsto cene radova, a preostalih 65 odsto treba da dobiju u roku od 30 meseci od datuma završetka pojedinačne deonice.

Direktor „Koridora Srbije“ Mihajlo Mišić je izjavio novinarima da će na trasi autoputa od Horgoša do Novog Sada preostale dve deonice, u ukupnoj dužini od 14 kilometara, od Feketića do Srbobrana, biti otvorene do kraja sledećeg meseca i da bi obilaznica oko Novog Sada trebalo da se završi do decembra.

Mišić je kazao da bi „ipsilon“ krak, odnosno obilaznica oko Subotice do Kelebije, trebalo da bude završena do početka iduće godine.

Po rečima nadežnih, cena putarine bi mogla do kraja godine da se poveća za 11 procenata pa bi naknada za korišćenje deonice Novi Sad – Beograd mogla do košta oko 270 dinara.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Todor

    Sramota je da ovakve puteve placamo bilo sta a ne skuplje i to za jos 11 posto!

  2. Slobodan

    Kazu da su Hrvati platili 10 puta skuplje svoje puteve nego mi. Jeste sigurno su oni pali s marsa.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *