Izložba Fokus na modernizam: Arhitektura Novog Sada 1970-1985 otvara se 26. decembra
Dešavanja

Izložba o arhitekturi Novog Sada između 1970. i 1985. godine od 26. decembra

Društvo arhitekata Novog Sada vas poziva na otvaranje izložbe Fokus na modernizam: Arhitektura Novog Sada 1970-1985 koje će se održati 26. decembra u Istorijskom arhivu grada Novog Sada. Izložba će biti postavljena do 15. januara 2019. godine. 

Izložba Fokus na modernizam: Arhitektura Novog Sada 1970-1985 nastavlja javno predstavljanje istraživačkog projekta Jugoslovenski modernizam u Vojvodini, kojim se identifikuje, valorizuje i (re)pozicionira arhitektura druge polovine 20. veka na ovim prostorima.

Prethodna izložba, održana od 23. marta do 9. aprila 2017. godine u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, predstavila je modernističko nasleđe Novog Sada u periodu 1950-1970, i potvrdila uverenje da su ovakve izložbe potrebne, kao i da je tema modernog posleratnog nasleđa Novog Sada kompleksna i obimna, te da zahteva niz formata kako bi se u potpunosti izgradila slika ovih procesa u Novom Sadu.

6 zgrada u fokusu

Izložba je koncipirana kroz prikaz šest kuća i njihovih priča, javne i poslovne namene:Robna kuća Stoteks, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Osiguravajući zavod Vojvodina, Elektrovojvodina, Gradski sportski centar Vojvodina (SPENS) i ERA Novkabel.

Autori koncepta i kustosi izložbe su Relja Ivanić, koji je i autor svih fotografija, Dragana Konstantinović, Slobodan JovićMaja Momirov, Aleksandar Bede i Andrej Strehovec.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *