Aktuelno

Raspisan tender za rekonstrukciju Trga Slavija

Na sajtu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) objavljen je tender za izbor izvođača, a rok za podnošenje ponuda traje 45 dana.

Radovi obuhvataju kompletnu rekonstrukciju Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, od Slavije do Autokomande, čime će biti omogućena nova regulacija saobraćaja uz pomeranje tramvajskih šina ka obodu kružnog toka. Sa obnovom saobraćajnica i tramvajske infrastrukture, rekonstrukcija podrazumeva i izgradnju velike centralne fontane, kao i uređenje trotoara i okolnih javnih prostora. Direkcija za izgradnju grada raspisaće ovih dana poseban tender za izgradnju centralne fontane, koja će se izvoditi istovremeno sa ostalim radovima, piše Beobuild.

Radovi će trajati 155 dana uz specijalne režime saobraćaja i sa tri međuroka, tokom kojih će biti kontrolisana dinamika radova i eventualna odstupanja od zadatih rokova.

Ovo je jedna od najobimnijih rekonstrukcija do sada, a planirano je da radovi traju približno 5 meseci. Tender predviđa rok od 155 dana uz specijalne režime saobraćaja i sa tri međuroka, tokom kojih će biti kontrolisana dinamika radova i eventualna odstupanja od zadatih rokova. O svim izmenama u saobraćaju tokom izvođenja radova biće dodatnih informacija kada dođe vreme, ali će tokom izvođenja biti omogućen saobraćaj na glavnim pravcima Mekenzijeva-Kralja Milana i Nemanjina-Bulevar oslobođenja.

Pogledajte i kako će izgledati obnovljena ulica Kneza Miloša:

Kako će izgledati rekonstruisana ulica kneza Miloša

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *