Aktuelno, Izvođenje

Rekonstrukcija stadiona Karađorđe od aprila 2012.

Južna tribina stadiona „Karađorđe“ u Novom Sadu trebalo bi da počne da se rekonstruiše sledeće nedelje.

Fudbalski klub „Vojvodina“ potpisao je ugovor sa Gradom Novim Sadom i time postao donator radova na rekonstrukciji ovog dela stadiona.

Prva faza radova obuhvatiće rušenje kuće u kojoj se nalaze svlačionice, a na tom mestu biće napravljene nove prostorije za presvlačenje igrača, sudija, antidoping testove i drugo, sve po propisima organizacija UEFA i FIFA. Sve finije radove u svlačionicama, kao i montažu sedišta na tribinama izvešće klub. Nakon toga, uslediće adaptacija južnog dela tribina kod semafora.

Ovi radovi neće ometati finale kupa zakazano za 16. maj, a igrači će moći da se presvuku u svlačionicama Atletskog kluba. Na zahtev FK „Vojvodina“ izvođač radova i poslovni prostor, kome je prošle godine stadion dat na upravljanje, moraju garantovati da će radovi na južnoj tribini biti završeni do 1. jula.

Potom kreće dogradnja istočne tribine kako bi ceo stadion bio u nivou severne tribine. Fudbalski klub namerava da napravi i krov nad celim stadionom i adaptacira ga po uzoru na stadion u Majncu.

Podsetimo, u martu je gradonačelnik Igor Pavličić rekao da je Grad obezbedio 160 miliona dinara za uređenje istočne i jugoistične tribine, a dodatna sredstva za potpuni završetak tog posla doniraće FK „Vojvodina“.

(Dnevnik)

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *