Poslovno stambeni prostor „Stepa Stepanović“ na 42 hektara površine, sa 4.616 stanova gradi se na lokaciji istoimene kasarne na Voždovcu.

Kompletna infrastruktura, 3.300 parking mesta, uređene zelene površine, igrališta i drugi javni sadržaji biće deo modernog naselja, u kome će prema procenama, živeti oko 13.000 stanovnika.

Prve zgrade sa oko 500 stanova biće useljive već u maju, što znači da će prvi stanari već početkom narednog meseca dobiti ključeve od svojih stanova.

Do sada je prodato više od 1.800 stanova, od 2.500 stanova koji su pušteni u prodaju. U ponudi će uskoro biti još 1.000 novih stanova različitih struktura i kvadratura. Cena kvadrata iznosi 1.250 do 1.290 evra sa PDV-om.

Pogledajte ovaj veoma zanimljiv snimak iz vazduha koji je uradio Helivideo – zaslužan i za fenomenalne snimke Mosta na Adi.

Investitor projekta je Građevinska direkcija Srbije, a deo stanova biće namenjen za rešavanje stambenih problema pripadnika Vojske Srbije. Sredstva za izgradnju obezbeđena su uz pomoć programa Vlade Srbije za podsticaj masovne stanogradnje.

(Blic)