Građevinarstvo, Video

Gradilište Stepa Stepanović iz vazduha

Poslovno stambeni prostor „Stepa Stepanović“ na 42 hektara površine, sa 4.616 stanova gradi se na lokaciji istoimene kasarne na Voždovcu.

Kompletna infrastruktura, 3.300 parking mesta, uređene zelene površine, igrališta i drugi javni sadržaji biće deo modernog naselja, u kome će prema procenama, živeti oko 13.000 stanovnika.

Prve zgrade sa oko 500 stanova biće useljive već u maju, što znači da će prvi stanari već početkom narednog meseca dobiti ključeve od svojih stanova.

Do sada je prodato više od 1.800 stanova, od 2.500 stanova koji su pušteni u prodaju. U ponudi će uskoro biti još 1.000 novih stanova različitih struktura i kvadratura. Cena kvadrata iznosi 1.250 do 1.290 evra sa PDV-om.

Pogledajte ovaj veoma zanimljiv snimak iz vazduha koji je uradio Helivideo – zaslužan i za fenomenalne snimke Mosta na Adi.

Investitor projekta je Građevinska direkcija Srbije, a deo stanova biće namenjen za rešavanje stambenih problema pripadnika Vojske Srbije. Sredstva za izgradnju obezbeđena su uz pomoć programa Vlade Srbije za podsticaj masovne stanogradnje.

(Blic)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *