Nameštaj i oprema

Restauracijom do novog sjaja: Kako udahnuti život dotrajalom nameštaju

Da bi stari komad nameštaja zasijao modernim sjajem, najbitnija je dobra ideja i vešte ruke.

Upravo to ima arhitekta Ivana Korać koja dodavanjem novih elemenata i materijala stari nameštaj pretvara u savremeni. Na slikama ispod su prikazani neki od radova koje je ona izvela.

Stolica iz sedamdesetih godina doživela je transformaciju. Otkrivanjem dela njene unutrašnje strukture i novim materijalima i bojama dobijen je savremeni izgled dok je forma u potpunosti zadržana. Novi rukohvati koji prate formu originalne podkonstrukcije napravljeni su od jasena.  Sedište i leđa tapacirani su kožom.

stolica

rekonstruisani-stari-namestaj

Cilj restauracije stolice sa slike ispod je bio da se od neugledne i prilično običnog komada napravi lepo i udobno parče nameštaja. To je dobijeno tapaciranjem kompletne stolice i odabirom zanimljivih materijala.

rekonstrukcija-stolice

stof-stolice

Stara drvena komoda koja je bila deo spavaće sobe iz dvadesetih godina XX veka promenila je namenu i postala deo kupatilskog nameštaja dodavanjem staklenog lavaboa.

stara-komoda

komoda-za-umivaonik

Fioci iz pedesetih godina dodate su nove noge od jasena i boks od 6mm debelog stakla koji zajedno formiraju stočić. Zanimljvo, zar ne?

natkasna

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *