Nameštaj i oprema

Retro kuhinje inspirisane kamp prikolicama

Britanski proizvođač DeVOL lansirao je novu liniju kuhinja nazvanu Air Kitchens koju odlikuje skladan spoj tradicionalnog i savremenog.

Dizajn kuhinja inspirisan je klasičnim aerodinamičnim starim automobilima i legendarnim kamp prikolicama. Zakrivljene stranice primarna su karakteristika ovih „vazdušastih“ kuhinja ali i njihov način kačenja je takođe zanimljiv. Naime, baza kuhinje nošena je vitkim nogarama od nerđajućeg čelika što kuhinji daje lakoću pa izgleda kao da lebdi u prostoru.

air kitchen03

Klasičan stil oslikava se i u načinu otvaranja vrata elemenata. Naime, elementi se otvaraju na potisak, push mehanizmom. Ovo je omogućilo da cela konstrukcija izgleda homogeno i glatko – bez detalja kao što su ručke.

air kitchen02

Air Kitchens koriste kako moderne tako i ekološke materijale. Ovakvi materijali daju klasičan izgled modernim kuhinjama ali zadržavaju i retro duh kao inicijalnu ideju. Konstrukcija kuhinja radi se od hrastovog drveta, čije su zakrivljene stranice obložene aluminijumom, što je karakterisalo i čuvene Airstream prikolice. Ovi aluminijumski paneli postavljani su ručno, zbog veoma striktne preciznosti uklapanja koju mašine nisu mogle da izvedu.

air kitchen01

Air Kitchens kreirane su tako da nostalgijom „začine“ savremeni način kuvanja.

air kitchen06

Kuhinje iz ove kolekcije u ponudi su u beloj, pastelno plavoj, zelenoj i žutoj boji.

air kitchen07

air kitchen12

air kitchen11

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *