Novi objekti

Ruši se Šajkača: Kako Delta zamišlja budući centar Leskovca

Delta Real Estate planira da u u centru Leskovca gradi stambeno-poslovni kompleks i hotel čime će značajno izmeniti vizuru grada.

Na parceli od 14.266 metara kvadratnih Delta Real Estate gradi novi objekat površine 6.110 m2 koji će se sastojati od prizemlja, mezanina i 4 do 6 spratova. Ovaj kompleks Delta planira da izgradi na prostoru leskovačkog sajmišta, pa bi novi stanovi i hotel trebalo da niknu umesto čuvene Šajkače, piše eKapija.

delta_leskovac_04

Autor projekta je Anđela Nikolić, mlada arhitektkinja u timu Delta Real Estate. Vrednost projekta je 18,6 miliona evra a novi dom moglo bi da pronađe 260 porodica, koliko će biti izgrađeno stanova, površine od 30 do 125 m2.

delta_leskovac_03

Projektom je predviđeno da budući hotel ima prizemlje, mezanin i pet spratova. Površina hotela je oko 3.000 m2, ne računajući komercijalne sadržaje u prizemlju i mezaninu. Hotel će imati 65 soba smeštenih na pet etaža.

delta_leskovac_02

Ruši se Šajkača

Prema nalazu i mišljenju sudskog veštaka, vrednost neophodnih radova za dovođenje u funkcionalno stanje Okruglog paviljona iznosila bi oko milion i po evra. U izveštaju je konstatovano da „nema finansijskog osnova za ulaganje pojedinaca u sanaciju ovog objekta bez pomoći državne administracije.“ Iz tog razloga, ovim rešenjem nije planirano zadržavanje postojećih objekata na parceli, zaključuju u Delta Real Estateu. Okrugli paviljon je zbog oblika krova dobio naziv Šajkača.

sajkasa-leskovac

Pogledajte još projekata kompanije Delta Real Estate.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *