Novoprojektovani objekat ma Dunavu sastoji se iz dva krila; Render: IBM Consult
Novi objekti

Vodena vila: Na Dunavu kod Đerdapa planiran hotel sa 4 zvezdice

U Donjem Milanovcu planira se izgradnja elipsastog hotela sa 63 sobe, 18 apartmana, pokrivenim bazenom i spa centrom.

Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo, stambeno-komunalne i inspekcijske poslove Opštine Majdanpek oglasilo je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za urbanističko-arhitektonsku razradu lokacije za izgradnju hotela, spratnosti Pr+M+4, u Ulici kralja Petra prvog u Donjem Milanovcu.

Idejno arhitektonsko rešenje potpisuje beogradska firma Delta Inženjering, nosilac izrade projekta je IBM Consult, takođe iz Beograda, dok je zahtev za potvrđivanje projekta podnelo preduzeće „Vodena vila” iz Ugrinovaca, koje je ujedno i investitor izgradnje planiranog objekta.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Lokacija je smeštena u okviru Nacionalnog parka Đerdap sa režimom zaštite trećeg stepena

Deo područja Nacionalnog parka Đerdap

Lokacija pripada centralnom delu naselja Donji Milanovac, uz obaloutvrdu reke Dunav, i deo je područja u okviru Nacionalnog parka Đerdap sa režimom zaštite trećeg stepena.

Predmetna lokacija, koja pokriva parcelu površine 4.075 m2, nalazi se u građevinskom području centralnog dela Donjeg Milanovca, neposredno uz obalski pojas reke Dunav sa njene severozapadne strane i uz Ulicu kralja Petra prvog sa njene jugoistočne strane.

Sa severoistočne strane lokaciju tangira planirana površina javne namene – park, dok je sa njene južne strane planirana površina ostale namene – ugostiteljstvo i turizam. Lokaciji se direktno pristupa sa postojeće javne saobraćajnice – Ulice kralja Petra prvog.

Predmetna lokacija pokriva parcelu površine 4.075 kvadratnih metara

Objekat je projektovan prema standardima za hotel sa četiri zvezdice.

Novoprojektovani objekat hotela planiran je kao slobodnostojeći i sastoji se iz dva krila. Ravno (levo) krilo objekta je spratnosti P+M+3, dok je elipsasto (desno) krilo spratnosti P+M+4.

Kolski i pešački pristup objektu planiran je sa Ulice kralja Petra prvog, dok je glavni pešački ulaz u hotel planiran sa istočne strane objekta. Sa iste strane predviđen i kolski pristup garažnom prostoru u prizemlju objekta (20 parking mesta), kao i delom natkrivenom parking prostoru na parceli uz objekat (8 parking mesta).

Objekat je projektovan prema standardima za hotel sa 4 zvezdice, a smeštajne jedinice se sastoje od 63 dvokrevetne sobe, 15 dvokrevetnih apartmana, tri porodična, četvorokrevetna apartmana. Ukupan smeštajni kapacitet hotela je 81 smeštajna jedinica za smeštaj 168 osoba.

Objekat je projektovan prema standardima za hotel sa 4 zvezdice; Render: IBM Consult

Predviđena i četiri lokala

Na nivou prizemlja se nalazi garažni prostor, ulazni hol, recepcija sa lobi barom, toaletima, vertikalne komunikacije, kao i kuhinja sa doručkovaonicom sa oko 100 mesta.

Na severozapadnoj strani hotela, prema obalnom pojasu Dunava, u prizemlju objekta su predviđena 4 lokala sa sadržajima za promociju istorijskog i arheološkog nasleđa i turističkih putovanja, rentiranje bicikala i električnih trotineta.

U prizemlju hotela predviđena su četiri lokala, od koji je jedan planiran za poslastičarnicu; Render: IBM Consult

Četvrti sprat je predviđen samo u desnom, elipsastom krilu objekta, u okviru koga se nalaze 6 apartmana, restoran, sala za sastanke, toaleti i druge prateće prostorije.

Na nivou mezanina se, u levom krilu, nalazi zatvoreni bazen sa spa centrom, prostorima za masažu, toaletima, svlačionicama, terasom/baštom, vertikalnim komunikacijama.

Četvrti sprat je predviđen samo u desnom (elipsastom) krilu objekta, u okviru koga se nalaze 6 apartmana, restoran, sala za sastanke, toaleti i druge prateće prostorije i zajedno sa vertikalnim komunikacijama čine funkcionalnu celinu.

Na svakom spratu predviđeni su po 21 soba i 4 apartmana.; Render: IBM Consult

Pešačka staza prema obaloutvrdi Dunava

Ukupna bruto površina objekta iznosi 9.996.09 m2, a slobodni prostori unutar lokacije se parterno uređuju, ozelenjavaju i opremaju adekvatnim urbanim mobilijarom u skladu sa karakterom lokacije.

Plan ozelenjavanja i uređenja slobodnih površina na parceli podrazumeva dominantne površine zelenila planirane sa severoistočne strane objekta prema gradskom parku i oko glavnog ulaza u hotel, zelene pojaseve prema regulaciji pristupne saobraćajnice – Ulici kralja Petra Prvog, južnoj bočnoj granici parcele, kao i uzani pojas zelenila ka obaloutvrdi Dunava.

Parternim rešenjem u okviru predmetne lokacije uređeni su pristupna pešačka staza i plato ispred ulaza u objekat hotela, kao i pešačka staza uz objekat prema obaloutvrdi Dunava čiji se pravac nadovezuje na sistem postojećih pešačkih staza u okviru gradskog parka sa severoistočne strane građevinske parcele. Pešačke staze su bez prepreka i prilagođene kretanju osoba sa invaliditetom, navedeno je u dokumentaciji.

Pešačke staze oko hotela prilagođene su kretanju osoba sa invaliditetom; Render: IBM Consult

Na javnom uvidu do 16. februara

Javna prezentacija projekta počela je u sredu i obavlja se u zgradi opštinske uprave Majdanpek do 16. februara 2022. godine, svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

Zainteresovana lica mogu tokom javne prezentacije da izvrše uvid u urbanistički projekat, kao i da svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja u pisanoj formi dostave pisarnici opštinske uprave Majdanpek, najkasnije do 16. februara 2022. godine.

Foto-galerija

Novoprojektovani objekat ma Dunavu sastoji se iz dva krila; Render: IBM Consult
Novoprojektovani objekat ma Dunavu sastoji se iz dva krila; Render: IBM Consult

 

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Biljana

    Srećna sam što pre par godina nisam kupila stan u obližnjoj zgradi. Spratnošću, dimenzijama osnove, materijalima i ukupnom arhitekturom budući objekat potpuno devastira ambijentalne vrednosti gradića i njegove uređene zelene obale Dunava. Podiže se na prostoru Dečijeg parka sa (zapuštenim) klackalicama i ljuljaškama, a postojeći teren za rukomet predviđa se za hotelski parking. Urbanista koji je potpisao plan treba da se stidi, zajedno sa opštinskom upravom koja je dovela investitora i projektnu kuću koja proizvodi industrijsku arhitekturu. Zar je to uspešan razvoj varošice u kojoj navodno pokušavamo da zadržimo mlade ljude? Strašna slika sa „privremeno zatvorenog“ čuvenog Hotela „lepenski vir“ i obližnjih prostorija uprave Nacionalnog parka „Đerdap“.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *