Planirani stambeno-poslovni objekat u Ulici Tošin Bunar; Render: Dalmak
Novi objekti

Na Novom Beogradu pod jednim krovom planirani stambena zgrada i hotel

Privatni investitor iz Beograda planira izgradnju objekta spratnosti Po+Su+P+8, u kome će biti smešten 41 stan, hotel sa 28 soba, kao i tri garaže.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je na sajtu Grada Beograda javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju objekta na Novom Beogradu, u ulici Tošin bunar broj 224a.

Nosilac izrade projekta je beogradsko preduzeće za građevinu, proizvodnju, promet i usluge „Dalmak” d.o.o., koje je zahtev podnelo u ime investitora Zorana Radojičića, takođe iz Beograda.

U okviru granica Urbanističkog plana planira se izgradnja stambeno-poslovnog objekta, spratnosti Po+Su+P+8, kao i površina za kolski i pešački pristup, te zelenih površina.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Lokacija se nalazi u okruženju devastiranog gradskog tkiva; Render: Dalmak

Okolni objekti planirani za rušenje

Lokacija se nalazi u okruženju devastiranog gradskog tkiva, po postojećoj nameni privredne i komercijalne delatnosti – magacini, auto-servisi i maloprodaje.

Sa istočne strane oivičena je javnom saobraćajnom površinom – ulicom Tošin bunar, sa zapadne strane ostalim zelenim površinama, sa severne strane parcelom na kojoj postoje izgrađeni objekti lošeg boniteta, a sa južne strane parcelom na kojoj se nalazi auto-servis izgrađen bez dozvole.

U neposrednoj blizini se nalazi i objekat spratnosti P+Pk – hotel, kao i sportska hala i balon za sportske aktivnosti, koji su predviđeni za rušenje.

Predmetna lokacija je u okruženju gradskih blokova u formiranju, te ne postoji dominantna građevinska linija, navodi se u dokumentaciji.

U objektu je planirana izgradnja 41 stana, kao i hotela sa četiri zvezdice, koji će imati 28 soba sa 56 kreveta.

Veličina parcele je 4.262 m2, dok ukupna BRGP planiranog objekta iznosi 17.268,70 m2 – nadzemno 13.182,55 i podzemno 4.086,15 kvadratnih metara.

Objekat je slobodnostojeći, spratnosti Po+Su+P+8, dok je odnos između stanovanja i poslovanja postignut u odnosu 70,62% prema 29,38. Tako će stanovanje biti omogućeno na 7.073.34 m2, a poslovanje na 2.942.60 kvadrata.

U objektu je planirana izgradnja 41 stana, kao i hotela sa četiri zvezdice, koji će imati 28 soba sa 56 kreveta.

Više parking mesta nego što je potrebno

Potrebe za parkiranjem su rešene okviru pripadajuće parcele, te se tako u objektu nalaze tri srednje garaže  – Garaža 1 površine 745,07 m2, Garaža 2 površine 1.366.07 m2 i Garaža 3 površine 862.90 m2.

U okviru garaže ostvarena su 104 mesta za parkiranje (potrebno 59), a od ukupnog broja obezbeđeno je 6% parking mesta za invalide.

Pešački pristup parceli je projektovan sa ulice Tošin bunar. Pristup garažama je ostvaren preko ulazne rampe širine 5,5 m maksimalnog nagiba 15%.

Sadnju biljnog materijala potrebno planirati za period kada vegetacija miruje; Render: Delmak

Na javnom uvidu od 2. februara

Javna prezentacija obaviće se u zgradi Gradske uprave grada Beograda, od 2. do 9. februara 2022. godine, svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

Zainteresovana lica mogu tokom javne prezentacije da izvrše uvid u urbanistički projekat, kao i da svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja u pisanoj formi dostave Sekretarijatu, najkasnije do 9. februara.

Grafički prilozi

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Biljana

    Objekat je preterano velike visine (28-29 m) i dubine gabarita, tako da će u velikoj meri zaklanjati pogled sa Bulevara Milutina Milankovića na prirodne, šumovite, lepe obronke Bežanijske kose. Sa druge strane, nesrazmernim gabaritom prema neposrednom okruženju i položajem, devastiraće pogled sa Bežanijske kose, jer će se locirati neposredno ispod parka sa vidikovcem, a i restoranom „Java lounge bar“. Dostignuti indeks izgrađenosti od 3,1 odgovara centralnim gradskim zonama, koje se iz navedenih razloga nisu smele planirati duž Ul. Tošin bunar. Zamena navodno devastiranih prostora trebalo je da bude planirana sa mnogo više osećajnosti prema okruženju.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *