Elaborat je na javnom uvidu do 7. februara; Render: PAGE Consortium
Urbanizam

U Bloku 11a na Novom Beogradu planira se kula do 80 metara

Na uglu Ulice Trešnjinog cveta i Bulevara Mihajla Pupina predviđa se izgradnju tri objekta sa 200 stambenih jedinica i 14.000 kvadratnih metara poslovnog prostora.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda objavio je Elaborat za rani javni uvid povodom izrade Plana detaljne regulacije za deo bloka 11a u Opštini Novi Beograd, na uglu Ulice Trešnjinog cveta i Bulevara Mihajla Pupina.

Kako se navodi u dokumentaciji, izradi Plana pristupilo se na inicijativu Privrednog društva “Kantata” iz Beograda, vlasnika parcela u okviru granice predloženog plana. Nosilac izrade Plana je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, a obrađivač beogradski “PAGE Consortium” d. o. o.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Urbanistički plan na ranom javnom uvidu

Mešoviti gradski centri

Predmetna lokacija, sastavljena od četiri katastarske parcele sa ukupnom površinom od 40.094 m2, planira se za izgradnju visokog objekta, sa kulom orijentacione maksimalne visine do 80 metara, kao i dve manje zgrade maksimalne visine venca povučene etaže do 49, odnosno 34 metra.

Predlogom planskog rešenja novoizgrađeni objekti bi trebalo da budu svrstani u kategoriju mešovitih gradskih centara, što podrazumeva kombinaciju komercijalnih sadžaja, koji su obavezni u prizemlju, sa stanovanjem.

Planom je orijentaciono predviđeno oko 200 stambenih jedinica smeštenih na 22.000 mBGRP, kao i 14.000 mtakozvanog open space poslovnog prostora.

Maksimalna visina kule na uglu bloka je 80 metara; Render: PAGE Consortium

Planira se kula do 80 metara, kao i dve manje zgrade maksimalne visine venca povučene etaže do 49, odnosno 34 metra.

Kako se navodi u dokumentaciji, objekte je potrebno projektovati u duhu savremene arhitekture.

Poslednja etaža se mora izvesti kao povučen sprat koji se se povlači minimum 1,5 metar u odnosu na fasadu povučenog sprata prema javnoj površini.

Visinska regulacija iz ulice Trešnjin cvet –predložene visine objekta i venca povučene etaže
Visinska regulacija iz ulice Trešnjin cvet –predložene visine objekta i venca povučene etaže
Visinska regulacija iz ulice Mihajla Pupina
Visinska regulacija iz ulice Mihajla Pupina

Na ranom javnom uvidu do 7. februara

Javna prezentacija elaborata obaviće se u zgradi Gradske uprave Grada Beograda, od 24. januara do 7. februara 2022. godine, svakog radnog dana od 9 do 18 časova.

Zainteresovana lica mogu tokom ranog javnog uvida svoja mišljenja na planirana rešenja u pisanoj formi dostaviti Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, Beograd, Kraljice Marije 1, zaključno sa 7. februarom 2022. godine.

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

4 komentara

 1. Ranko Radovic

  Opa, bato. Planira se kula od 80 metara, tri objekta sa 200 stambenih jedinica i 14.000 kvadratnih metara poslovnog prostora. Ambiciozno 😀 😀

 2. Alx

  Za ovo treba obezbediti parking, ali ne 1;1….
  Sad je haos…a sta ce tek da bude!?!!

  1. Had

   Ispod zgrade ce napraviti parking.
   Bar se ja nadam.Tako imaju i soliteri dijagonalno od buduce zgrade

 3. Marko

  Zalosno na tom delu zaklonice prostor i suncanu svetlost mnogim stanarima ju biznis centra i oko kineskog kulturnog centra, iako je to vec pokojni trzni centar, grade se novi, a zelenih povrsina sve manje.. od Novog Beograda prave opet eksperiment.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *