Projekat novog hotela na Jahorini potpisuje projekta arhitektonskog A4 Studio iz Beograda
Izdvojeno, Novi objekti

Novi hotel na Jahorini koji se svojom fasadom utapa u okruženje

Na obližnjoj planinskoj lepotici, Alpin Team gradi novi objekat čija je vrednost investicije milion evra.

Na osnovu projekta arhitektonskog biroa A4 Studio iz Beograda na Jahorini niče novi apart hotel koji će odavati počast lokalnoj, tradicionalnoj gradnji ali interpretiran u modernom duhu.

Ideja je bila da objekat od 1.600 metara kvadratnih svojom arhitekturom nedvosmisleno odaje planinski izgled, a da se pri tom iskoristi dozvoljena bruto kvadratura.

„Uklapanje u okruženje, očuvanje ambijentalne celine kao neposredno okruženje velikih i eminentnih hotela Vučko i Termag bili su naša ideja vodilja za ovaj projekat“, kaže za naš portal Ljubica Bigović iz A4 Studija.

Uklapanje s okruženjem postignuto je korišćenjem fasadnih kompaktnih ploča na bočnim fasadama u teksturi drveta.

Uklapanje s okruženjem postignuto je korišćenjem fasadnih kompaktnih ploča u teksturi drveta na bočnim fasadama kao i limom koji je prešao s krova na prednju fasadu simulirajući tako jos jednu krovnu ravan. Odabirom drvene teksture na panelima, hovi hotel deluje prirodno i u skladu s lokacijom.

U prizemlju novog apart hotela na Jahorini nalaze se ulaz s recepcijom, restoran i skijašnica. Svih 24 apartmana će biti u privatnom vlasništvu  i izdavaće se u periodima kada sam vlasnik odluči.

Jedinstvo enterijera i eksterijera

Što se tiče enterijerskog rešenja, ideja je da i on bude moderan. „Elemente eksterijera smo provukli i u ključnim celinama u enterijeru“, kaže Ljubica Bigović.

Tako se zoni ulaza pojavljuje kamen sa fasade, dok su u zoni recepcije fasadne kompakt ploče kao one na bočnim fasadama. Tako je postignuto jedinstvo enterijera i eksterijera.

U trenutku pisanja teksta, objekat novog hotela je „pod krovom“. Postavljena je stolarija, kompletne instalacije su završene, a sada se radi na unutrašnjim, podopolagačkim radovima dokle god vremenski uslovi to budu dozvoljavali.

Investicija od milion evra

Novi hotel na Jahorini gradi Alpin team, izvođački projekat uradio je lokalni biro Santing, a vrednost investicije je oko milion evra.

Objekat je planirano da se završi do 1. oktobra 2019. godine.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

3 komentara

  1. mojac

    jel ovo fundermax?

  2. maleni

    nekako mi previsoko deluje…

  3. aSBo

    nikako za planinski pejzaz

Ostavite odgovor

Obavezna polja *