Materijalizacijom koju čine kamen, drvo i lim postignuta je usklađenost s prirodnim okruženjem, a opet se do određene granice ističe novonastala sturktura.

Po idejnom rešenju koje potpisuje POLYARCH studio iz Niša niče novi hotel na Kopaoniku. Novi smeštajni kapacitet na našoj planinskoj lepotici gradiće se tako da prati pad terena. Objekat ima četiri etaže, dve etaže koje su ukopane sa jugoistočne strane, pa se prateći teren otvaraju ka severozapadu i dve nadzemne etaže. Ulaz je pozicioniran na trećoj etaži na najvišoj koti terena tako da se omogući pristup sa saobraćajnice.

Pored devet apartmana površine približno oko 40 m2, jedne sobe površine 15 m2, hotel ima skijašnicu, teretanu i saunu. Svaki apartman ima svoje kupatilo i kuhinju. Ukupna neto površina objekta je 490 m2. 

Dinamičnost fasade se postiže središnjom masom bele boje sa kombinacijom crnih prozora sa okvirima od Fundermaxa u drvenom dekoru.

Hotel smešten na vikend naselju na putu za Rašku, udaljen od prve gondole oko 2 kilometra, ima otvorenu terasu sa koje se pruža pogled ka masivu planine Kopaonik. Terasa se nalazi na severozapadu i može joj se pristupiti spoljašnjim stepeništem ili preko jednog od apartmana u podrumu. U sklopu terase nalazi se bazen koji je namenjen svim korisnicima hotela.

Materijalizacija i forma

Objekat je materijalizacijom fasade podeljen u tri volumena. Kamenim volumenom koji obuhvata prve dve polu ukopane etaže dobija se povezanost sa prirodnim planinskim okruženjem i pruža se osećaj stabilnosti objekta. Dinamičnost fasade se postiže središnjom masom bele boje sa kombinacijom crnih prozora sa okvirima od Fundermax kompakt ploča u drvenom dekoru. Krov se oblaže limom u crnoj boji.

Ovom materijalizacijom kamen, drvo, lim postiže se usklađenost sa prirodnim okruženjem, a opet se do određene granice ističe novonastala sturktura.

 

Početak izgradnje planiran je za proleće 2019. godine.

Kad ste već ovde…

 

Firme iz kategorije fasade:

Dodaj firmu u Adresar