Novi objekti

Ruski super-stadion za Mundijal 2018.

Grad Samara gradi stadion za Svetsko prvenstvo u fudbalu koji prevalizali očekivanja.

Čim su obelodanjeni planovi u vezi sa izgradnjom ovog stadiona u ruskoj javnosti se pojavila velika doza skepticizma. Mnogi veruju da je lokacija previše udaljena od aerodroma, da je rizik izgradnjeinfrastrukture između ostrva i kopna veliki i da bi izgradnja stadiona uništila mnoge istorijske građevine koje se nalaze na tom potezu.

Uprkos svim kritikama, vlasti grada u centralnoj Rusiji, populacije 1,2 miliona stanovnika, ne žele da odustanu od svoje namere. Oni su već napravili biznis plan i stadion bi trebalo da bude kapaciteta 44.000 mesta a izgradnja bi koštala najmanje 320 miliona dolara. Grad Samara se nalazi na listi od 12 gradova koji će biti domaćini SP u Rusiji uz Moskvu (finale na Lužnjikiju), St. Petersburg, Soči, Kazanj, Jekaterinburg, Kaliningrad, Volgograd, Rostov, Saransk, Samara i Nižnji Novgorod.

Inače, svim stadionima u Rusiji sledi potpuna rekonstrukcija kako bi zadovoljili standarde FIFA za organizaciju najvećeg fudbalske smotre na svetu. Prema rečima ruskog ministra sporta Vitalija Mutka, za rekonstrukciju stadiona i prateću infrastrukturu biće izdvojeno čak 19,2 milijarde dolara.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

Ostavite odgovor

Obavezna polja *