Svakodnevni besplatni razgovori sa rođacima koji žive preko bare su postali sasvim normalni zahvaljujući Skypeu. Pogledajmo kako izgleda njihovo novo sedište u Clausenu.

Zadatak arhitektonskog tima WAM bio je da staru zgradu pivare pretvore u moderan kancelarijski prostor u kojima će veliki broj zaposlenih moći lako međusobno da komunicira, razmenjuje ideje i da se prijatno oseća na svom radnom mestu.

Posebno je interesantno rešenje tavanice koja je dobila svoj oblik spram topografije obližnjeg terena. Naime, pored zgrade teče reka pa je i tavanica rešena kao valovita konstrukcija koja skriva osveljenje i celokupnu infrastrukturu. Arhitekte iz WAM-a kažu da ovakva fluidna rešenja postiču ljude na istraživanje i kreativnost. Videćemo kako će Skypeu ići posle popuplarizacije ostalih besplatnih servisa za razgovor poput Google Talka…

Kancelarije su kružne poput ostva u reci i postavljene su u glavnom koridoru kako bi im se lako pristupilo. Fasada je ventilisana pa obezbeđuje efikasno hlađenje i zagrevanje prostora kao i dovoljnu količinu svetla sa pogledom na lep krajolik.