Pored stene visoke 15 metara, čija će izgradnja koštati milion evra, u planu je i izgradnja multifunkcionalne dvorane za razne vrste sportova.

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije ima velike planove za Beograd. Cilj im je da Sportsko-rekreativni centar na Košutnjaku postane zona vrhunskog sporta, a nacionalni granski savezi konačno dobiju objekte i terene koji zadovoljavaju standarde međunarodnih takmičenja, to jest, idealne uslove za rad i pripremu sportista za međunarodna takmičenja.

Zato je na 12,7 hektara predviđena rekonstrukcija postojećih, kao i izgradnja novih sadržaja. Ovih dana počela je izgradnja stene za brzinsko, rekreativno i težinsko penjanje koja će biti visoka 15 metara. Takođe, tu će biti i bolder dužine 35 metara. Sve će to služiti za treninge članova Sportskog saveza, omladine, Vojske, Policije, i onih koji budu želeli da se rekreativno bave penjanjem. Kako pišu Novosti, vrednost ove investicije je oko milion evra, a izvođač radova je bugarska firma Valtopija, specijalizovana za ovakve poslove.

U planu je izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena, stadion sa tribinama i zelenim krovom.

Pored stene za koju su građani mislili da je stambena zgrada, uskoro počinje izgradnja i multifunkcionalne dvorane za razne vrste sportova (rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo i dizanje tegova). U planu je izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena, stadion sa tribinama i zelenim krovom koji bi se koristio za rekreaciju, atletske staze i teniski klub.

Krajem godine u planu je i rekonstrukcija upravne zgrade Centra za medicinu sporta, čime bi se uvezale laboratorije za medicinu, psihologiju, analitiku u sportu i INDOK odeljenje, a sve u cilju kako bi se podigao nivo usluga u okviru ove jedinstvene ustanove sporta.

Kad ste već ovde…