Studentski tim sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu (s leva na desno): Nevena Jeremić, Nikola Mitrović, Jovana Ćorković i Jelena Đurđević; Foto: Arh.bg.ac.rs
Konkursi

Veliki uspeh naših studenata na urbanističkom konkursu u Kini

Na urbanističkom studentskom konkursu UN-HABITAT 2018, koji je održan u Vuhanu u Kini, naš tim završio je među 15 najboljih.

Studenti četvrte godine Integrisanih akademskih studija Arhitektonskog fakulteta u Beogradu: Nikola Mitrović, Nevena Jeremić, Jovana Ćorković i Jelena Đurđević, u konkurenciji od preko 200 registrovanih timova i 53 konkursna rada iz celog sveta, završili su među 15 najboljih timova na UN-HABITAT 2018 urbanističkom studentskom konkursu – Vuhan u Kini, piše na sajtu Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

Konkurs je bio fokusiran na 5 opštih tema: Poboljšanje i inovaciju urbanih javnih prostora; Revitalizacija prostora na vodi; Revalorizacija industrijskog nasleđa; Društveno inkluzivni i kompaktni centri grada; Kreiranje novih turističkih destinacija. Ove teme se javljaju u kontekstu brzog razvoja metropola sa istorijskim centrima i Plana za održivi razvoj za 2030. godinu (SDGs), kao i transformativne implementacije Novog urbanističkog plana. Zadate teme trebalo je primeniti na slobodan prostor na ušću reka Jangce i Han u centralnoj zoni grada Vuhana.

Ovaj rezultat je priznanje školi i potvrda kvaliteta i konkurentnosti veština i znanja naših studenata.

Konkurs je bio otvoren za međunarodne studente svih godina urbanističkog planiranja, urbanističkog dizajna, arhitekture, pejzažne arhitekture, urbanističke ekonomije i drugih relevantnih disciplina širom sveta.

Studentski tim našeg fakulteta učestvovao je na konkursu na predlog nastavnika: dr Biserke Mitrović, vanrednog profesorke i asistenta Predraga Jovanovića.

U okviru konferencije i radionice “Placemaking For Communities”, naši studenti su imali priliku da prošire svoja znanja iz oblasti urbanizma i da razmene iskustva s ostalim učesnicima kroz kreiranje novih koncepata zasnovanih na revalorizaciji konkursnih rešenja.

Jedini iz Evrope

Ceremoniji proglašenja pobednika prisustvovalo je 28 studenata iz 7 zemalja, od kojih je tim naših studenata bio jedini iz Evrope, dok su svi konkursni radovi pristigli iz ukupno 19 zemalja (Srbija, Australija, Bangladeš, Brazil, Indija, Indonezija, Iran, Kanada, Kina, Kolumbija, Liban, Malezija, Meksiko, Nigerija, Pakistan, Poljska, Saudijska Arabija, Uganda, Vijetnam).

Ovaj rezultat na konkursu je priznanje školi i u međunarodnoj konkurenciji potvrda kvaliteta i konkurentnosti veština i znanja naših studenata.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *