Konkurs je otvoren do 8. jula
Konkursi

Konkursom „Postani deo kvarta“ traže se najkreativniji umetnički radovi i savremeni mobilijar

Umetnička inicijativa KVART Belgrade Waterfront raspisuje najveći umetnički konkurs na našim prostorima.

Cilj konkursa je da se izaberu najkreativniji umetnički radovi i savremeni mobilijar, koji će biti izveden i postavljen na 21 lokaciju Belgrade Waterfronta.

Prijave na otvoreni javni konkurs za izradu umetničkih radova i savremenog mobilijara POSTANI DEO KVARTA počinju 14. maja, a krajnji rok za prijavu je 8. jul do 15 časova. Istovremeno, umetnici čiji radovi budu izabrani za realizaciju dobili su i dva dodatna meseca za izradu, pa će radove moći da predaju do 1. decembra.

Krajnji rok za prijavu je 8. jul, a umetnici čiji radovi budu izabrani za realizaciju, moći će svoje radove da predaju do 1. decembra.

Traže se hrabrost i ambicioznost koncepta, kvalitet rada i originalna rešenja za prostorne instalacije, skulpture i savremeni mobilijar.

Iskoristite priliku da baš vaš rad bude izložen u okviru Belgrade Waterfront-a, kao i Galerije Belgrade.

Nagrade

Tri najbolja rešenja po mišljenju žirija osvojiće vredne novčane nagrade:

  • 1. nagrada – 30.000 evra
  • 2. nagrada – 20.000 evra
  • 3. nagrada – 10.000 evra
  • 4. nagrada (za savremeni mobilijar) – 10.000 evra

Četvrta nagrada od 10.000 evra rezervisana za najbolje rešenje iz kategorije savremeni mobilijar.

Lokacije

Na otvorenim i zatvorenim lokacijama u okviru Belgrade Waterfront-a, biće postavljeno 21 umetničko delo izabrano u finalu konkursa. To su lokacije u blizini Kule Beograd, najviše zgrade u ovom delu Evrope, zatim enterijer i eksterijer najvećeg regionalnog tržnog centra Galerije Belgrade, dok će Park i Sava Promenadu, krasiti izabrana dela iz kategorije savremeni mobilijar.

Prijava

Konkurs je otvoren za sve umetnike iz Srbije, od neafirmisanih stvaralaca do etabliranih umetnika, bez obzira na to da li u portfoliju imaju značajne reference, da li su na samom početku karijere ili su još na studijama. Svi imaju podjednaku šansu da učestvuju i osvoje nagrade.

Pre popunjavanja prijave za konkurs, proverite da li su ispunjeni svi uslovi iz konkursne dokumentacije, koju možete preuzeti OVDE.

Srodni link:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *