Kula Beograd biće visoka 168 metara
Novi objekti

Kula Beograd: Nova najviša zgrada u Srbiji od 2021. godine

Odabirom i potpisivanjem ugovora s izvođačem, realizacija dominantnog objekta u okviru projekta Beograda na vodu postala je izvesna.

Potpisan je ugovor između kompanije Belgrade Waterfront i italijanske kompanije Impresa Pizzarotti o izvođenju radova na novom orijentiru prestonice. Najviša zgrada u Srbiji sa svojih 168 metara gradiće se po projektu poznatog arhitektonskog studija SOM (Skidmore, Owings & Merrill LLP), koji je potpisao i čuvene svetske zgrade kao što su Burj Khalifa ili One World Trade Center na mestu srušenih Bliznakinja u Njujorku, dok je razrada projekta dodeljena američkoj kompaniji AECOM

U okviru Kule Beograd biće otvoren luksuzni hotel St.Regis

U ovoj zgradi nudiće se jedan od najskupljih kvadrata u ovom delu Evrope.

Kula Beograda će imati pretežno stambenu funkciju, i biće najdominantniji objekat u projektu čitavog projekta Beograd na vodi. Od planiranih 40 spratova, prvih 9 je namenjeno hotelskom smeštaju, dok će ostatak biti brendirani apartmani u okviru luksuzne franšize St. Regis, dela hotelskog lanca Marriott International. U ovoj zgradi nudiće se jedan od najskupljih kvadrata u ovom delu Evrope, piše Beobuild.

Ukupna vrednost investicije procenjena je na oko 90 miliona evra, a pored kompanije Pizzarotti u izvođenju će učestvovati i kompanija Roberts Constructions, kao i domaće preduzeće Millenium Team.

Završetak Kule Beograd planiran je 2021. godine.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *