Novi objekti

Kako je rađen hotel Premier Aqua u Vrdniku

Novi turistički centar u iriškoj opštini, hotel “Premier Aqua”, otvorio je vrata za svoje goste 30. avgusta. Hotel je rezultat rada više projektantskih timova na čelu sa arhitektom Emini Bajramom, iz projektnog preduzeća Atelje Ratan iz Novog Sada.

Izgradnja Hotela “Premier Aqua”, novosadske firme “Promont group”, pod radnim nazivom “Promont Aqua” počela je prošle godine. Glavni vodeći izvođač radova bilo je novosadsko preduzeće Best Izgradnja.

Hotel “Premier Aqua” ima 55 smeštajnih jedinica među kojima je 40 luksuzno opremljenih soba, 4 executive suita, 9 apartmana i 1 premijerski apartman. Sve sobe imaju savremeno opremljeno kupatilo, centralnu klimatizaciju, internet konekciju, kablovsku televiziju, mini bar i sef, dok apartmani uz spavaću sobu i dnevni boravak, imaju potpuno opremljenu kuhinju i mini bar te prostrano kupatilo sa đakuzi kadom, saunom i odvojenim toaletom sa tuš kabinom. U okviru hotela gostima su na raspolaganju restoran, 4 aperitiv bara i terasa kapaciteta 40 mesta.

U blizini hotela nalaze se bušotine sa geotermalnom vodom temperature 35 C pa se potencijali ovog izvorišta, koriste na do sada jedinstven način – za zagrevanje vode u sobamaVoda se osim u wellness i spa centru koristi u otvorenom i zatvorenom bazenu, kao i u kadama za biserne kupke i masaže, a svaki apartman ima saunu i đakuzi sa posebnim dovodom termalne vode.

Hotel u Vrdniku nije isključivo mesto za relaksaciju i odmor. Jedan deo hotela, predviđen je za održavanje kongresa i  seminara, raznih treninga. Na raspolagnju je konferencijska / banket sala sa 145 mesta, 2 sale za sastanke kapaciteta 80 mesta, 2 manje sale za “Executive board” sastanke od 6 do 12 mesta, Business Club sa 30 mesta i VIP salon kapaciteta 22 mesta.

Ko je ko

Autor objekta, rukovodilac projekta i vođa projektantskog tima:

Arhitekta Bajram Emini, dipl.inž.arh., Atelje Ratan doo Novi Sad

Arhitektonsko – građevinski projekat

Dejan Nađ, dipl.inž.arh. i Aleksandar Kovjanić, dipl.inž.arh., Tim Inženjering Sistem doo Novi Sad

Projekat konstrukcije

Ratko Stanar, dipl.građ.inž., Konstar Novi Sad

Projekat instalacija vodovoda, kanalizacije i protivpožarne hidrantske mreže

Pera Hornjak, građ.inž. i Mirko Pavlović, dipl.inž.arh., Proingrad doo Novi Sad

Projekat instalacija grejanja

Miloš Stefanović, dipl.maš.inž. i Slaviša Đukelić, Stem doo Novi Sad

Projekat električnih instalacija:

Jovan Milošević, dipl.el.inž. i Ljubomir Borđoški, dipl.el.inž.

Projekat internih saobraćajnica, manipulativnih platoa i parkirališta

Aleksandar Kitanović, dipl.građ.inž., Tim Inženjering Sistem doo

Izvođači:

Best Izgradnja doo Novi Sad,

Elektromontaža doo Novi Sad

Energomontaža doo Novi Sad

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Jedno od najvećih gradilišta na Fruškoj gori snimljeno dronom

    […] Promont Group i Best izgradnja takođe su angažovani i na projektu izgradnje zabavnog parka i otvorenih bazena uz hotelsko-turistički kompleks Fruške terme. […]

Ostavite odgovor

Obavezna polja *