Materijali

Cerim pločice za plavo kupatilo i kuhinju

Uređujete kupatilo i treba da izaberete pločice? Ako vam je plava boja na pameti, razmislite o Cerimovoj ponudi.

Italijanski proizvođač keramike Cerim pokazao nam je koliko plavo kupatilo može da bude interesantno. Pločice serije Glossy su dimenzija 90 x 30 cm sa staklenom glazurom pa su veoma lake za održavanje.

Kako ih najbolje složiti? Evo ovako: Dekor pločice – one sa šarama – postavite na jedan dominantan zid dok na ostale zidove postavite jednobojne. Dobar efekat je zagarantovan!

Ukoliko ste se odlučili za jednobojnu kuhinju predlažemo da pločice budu šarene i zanimljive. Kombinacijom belih i plavih pločica na zidu u kuhinje s crnim frontovima postižete dobar kontrast.

Pločice na slici ispod su proizvođača Casa Dolce Casa, serije Porcellana.

Sa plavim pločicama najbolje idu bele. Kombinujte dve boje pločica na jednom zidu tako što ćete do visine bordure (80-90 cm) postavite plave a iznad nastaviti sa belim.

Druga dobra kombinacija jeste da na ceo zid postavite plave a na druge bele. Ovo se preporučuje za kupatila veće površine.

Na slici ispod je prostrano kupatilo izvedeno u kombinaciji dve boje pločica Glossy, proizvođača Cerim.

Ukoliko želite da uštedite i da izbegnete kupovinu skupih bordura, izvedite ih sami. Pločice isecite na trake jednakih širina koje ćete naizmenično postavljati kao što je izvedeno na slici ispod. Obratite pažnju da pločice moraju biti uredno isečene bez okrzanih ivica.

Ovo se ne preporučuje za pločice sa staklenom glazurom koja prilikom sečenja lako puca.

Ukoliko želite da postanete sam svoj majstor, pogledajte pravilan postupak lepljenja pločica.

Za mala kupatila se savetuje da celo kupatilo izvedete u jednobojnim pločicama, svetle boje. Zanimljiv detalj može biti zid uz tuš kabinu koji možete obložiti pločicama u drugoj boji ili dekorativnim, šarenim pločicama.

Kupatilo na slici ispod je izvedeno sa pločicama dimenzija 32 x 48 cm Smart, Cerim.

Male pločice se uglavnom preporučuju za manje površine. Zbog toga Colonial blue, Cerim pločice dimenzija 20 x 60 cm su idealna za mala kupatila.

Pločice proizvođača Cerim i Casa Dolce Casa možete pronaći u salonima EuroDOM.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *