Karakteristična arhitektura u obliku slova X; Foto: via Beogradski projekti
Novi objekti

Kako će izgledati GTC X na Novom Beogradu

Uskoro počinje izgradnja poslovnog centra GTC X u Bulevaru Milutina Milankovića sa specifičnom arhitekturom u obliku slova X.

Novobeogradski Bulevar Milutina Milankovića, u prethodnim godinama jedan je od najatraktivnijih lokacija investitora za izgradnju poslovnih objekata. Samo u ovom trenutku, u toku je izgradnja četiri, a u narednom periodu može se očekivati izgradnja još tri poslovne kule i novih faza trenutnih projekata.

Beogradski projekti donose informaciju o novom projektu čija će izgradnja početi u prvoj polovini ove godine. Investitor objekta je internacionalna kompanija GTC koja je u Srbiji u prethodnom periodu realizovala brojne projekte, poput GTC Fortyone i GTC Green Heart (bivši GTC Square) u okviru kojeg je i sedište kompanije Nordeus.

Planirano je da objekat od 20.500 kvadrata ima 9 spratova i tri podzemne etaže sa ukupno 288 parking mesta.

GTC X će se graditi odmah do postojećih GTC objekata, a odlikovaće ga specifična arhitektura koju potpisuje austrijski biro Atelier Thomas Pucher koji je bio angažovan i na projektovanju kompleksa Green Heart. Savremeni objekat izlomljene fasade će imati osnovu u obliku slova X.

Savremeni enterijer otvorenog koncepta

Planirano je da objekat ima 9 spratova i tri podzemne etaže sa ukupno 288 parking mesta. Ukupna površina objekta iznosi 20.500 m2 (nadzemno), dok je bruto površina 31.500 kvadrata. Namena objekta biće isključivo poslovna, a enterijer će odlikovati ga savremeni materijali i otvoreni prostori.

Početak realizacije

Projekat je nedavno dobio i građevinsku dozvolu, a početak radova očekuje se uskoro. Još uvek nije poznato ko će izvoditi radove, ali se potpisivanje ugovora očekuje u najskorijem roku. Planirano je da radovi budu završeni već krajem 2021. godine, pišu Beogradski projekti.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Novobeograđanka

    A kako je to objekat dobio dozvolu a ne ispunjava ni minimalan propisan broj parking mesta za tu kvadraturu? Ma ne, ne znamo mi, svi ti zaposleni, i u ovaj objekat i u svaku drugu poslovnu zgradu na NBG treba da dođu metroom. Ups,pa nemamo ga. Evo, daćemo im da parkiraju leteće automobile na naše terase, izgleda da gradski urbanisti tako nešto imaju na umu…

Ostavite odgovor

Obavezna polja *