Svetski projekti

Sedište kompanije Skype u San Francisku

Sedište kalifornije Skype u Kaliforniji projektovano je tako da se ovaj renomirani brend predstavi u najboljem mogućem svetlu. Rezultat je prostorni prostor u kojem bi svi poželeli da rade.

Pre nego što se Design Blitz upustio u projektovanje, ovaj poznati arhitektonski biro sa sedištem u San Francisku prvo je uradio svobuhvatnu studiju načina rada i poslovne atmosfere u kompaniji Skype. Pošto se ideje uvek nose sa sobom arhitekte su osmislile mobilne bele table nazvane Skype-its koje se mogu poneti sa sobom i okačiti ne samo u kancelarijama već i u kantini, u sobama za sastanke ili u bilijarskim salama. Blitz je takođe i pomoću kolorita jasno naznačio funkcije pojedinih delova prostora. Sve kancelarije za neformalne sastanke su svetle boje, za zvanične sastanke koristili su umereno zemljane boje dok u salama za velike i svečane sastanke preovlađuju tamne boje.

skype-hq-design-blitz_skype_reception skype-hq-design-blitz_skype_pod_and_workstations skype-hq-design-blitz_skype_pod

Kako bi napravili što bolju atmosferu u kancelarijama, Design Blitz je maksimalno iskoristio prirodno svetlo. Po obodima velike zgrade nalaze se kancelarije sa velikim prozorima dok su sale sa sastanke u unutrašnjem delu objekta. Zanimljivo je da nijedan zaposleni nema privatnu kancelariju već su sve napravljene po principu open-space.

skype-hq-design-blitz_skype_seating skype-hq-design-blitz_skype_lounges1 skype-hq-design-blitz_skype_level_2_lobby

Pošto se radi o prilično velikom prostoru koji se prostire na čak 54.000 kvadrata, poseban izazov bio je da se napravi kvalitetna komunikacija između različitih funkcija prostora. Kako bi se zaposleni lakše orijentisali, prostor je organizovan oko centralnog hodnika i to tako da se mesta za sastanke nalaze u centralnom delu. Posebnom rasvetom naglašeni su pravci kretanja i to tako da što se više približavate sredini hodnika, rasveta je jača.

skype-hq-design-blitz_skype_game_room skype-hq-design-blitz_skype_exposed_ceiling skype-hq-design-blitz_skype_entry_way skype-hq-design-blitz_skype_collaborative_and_workstations

Što se tiče samog mobilijara, Design Blitz je koristio vrlo vesele i razdragane boje na nameštaju i na zidovima pa je dobijen prostor koji podseća na logo kompanije Skype. Opušteno mesto za ozbiljne stvari! Međutim, zbog vrlo ograničenog budžeta korišćen je isključivo univer za izradu velike količine nameštaja dok je većina novca otišla na dizajnerske stolice, stolove i rasvetu što je i ključan element u uređenju jednog poslovnog enterijera.

07  skype-hq-design-blitz_skype_lounge_outside_boardroom 06 05 skype-hq-design-blitz_skype_game_room1 04 skype-hq-design-blitz_skype_collaborative103 skype-hq-design-blitz_skype_garage_lounge 02 skype-hq-design-blitz_skype_dining

 

Deo podova urađen je od dasaka koje se pronađene na otpadu a potom im je dat novi sjaj.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *