Novo mesto za arhitekte i dizajnere
Enterijeri

Showroom Arhitekton & art je novo mesto u Novom Sadu

U ovom dizajnerskom prostoru možete kupiti nameštaj, rasvetu ali i slike, dizajnirane predmete i skulpture.

U Novom Sadu, na uglu Bulevara Evrope i Braće Grulović, nedavno je otvoren Showroom Arhitekton & art – svojevrsno mesto za arhitekte, umetnike i sve one žedne dobrog dizajna.

Arhitektica Vesna Stojčić, koja stoji iza Showroom Arhitekton & art, kaže za naš portal da njena ideja ujedinjenja arhitekture i umetnosti postoji dugi niz godina unazad. Jedan deo ove koncepcije sprovela je kroz portal arhitekton, koji podjednako prati arhitekturu, dizajn i umetnost ali je sada sve realizovano u 400 metara kvadratnih dizajnerskog prostora.

U ponudi je nameštaj, rasveta, umetničke slike, skulpture, dizajniran nameštaj domaćih umetnika…

Glavna ideja je bila ujediniti arhitekturu i umetnost na jednom mestu.

Rekonstrukcija pet odvojenih jedinica u prizemlju stambene zgrade u Novom Sadu i njihovo spajanje u jedan jedinstven prostor, trajalo je skoro tri meseca.

“Od neuglednih lokala koji su godinama bili napušteni, napravili smo prostor u kome svako može pronaći nešto za svoj dom ili kancelariju, a ujedno pogledati stalnu postavku dela novosadskih umetnika.” – kaže Vesna za Gradnju.

Prodajni deo prostire se na 220m2 u kome se nalazi više ambijenata koji uključuju nameštaj, rasvetu, umetničke slike, skulpture, dizajniran nameštaj domaćih umetnika, i drugo. Omogućavanje izlaganja svojih dela različitim umetnicima iz Novog Sada dovodi do celokupnog podizanja svesti društva.

Arhitekton & Art u Novom Sadu

Pravi primeri i edukacija

“Kada svoj stan ili poslovni prostor izvedete po zamisli arhitekte koga ste angažovali, sigurno dobijate kvalitetan i jedinstven prostor. Međutim, ono što će vaš stan učiniti domom i dati mu lični pečat, jesu umetnine koje birate prema svom senzibilitetu i vrednostima.”, kaže Vesna i dodaje da umetnička dela jesu deo enterijera i arhitekture uopšte.

Potrebno je pokazati javnosti razne kombinacije proizvoda, drugačije ideje i edukovati ih kroz primere. Na taj način i nama arhitektama je lakše ako su nam klijenti edukovani i otvoreni za novo.

Rekonstrukcijom pet odvojenih jedinica u prizemlju stvoren je jedan prostor

Izložbe i događaji

Birani su brendove koji su sigurni partneri i ostvarena je saradnja sa talentovanim ljudima čija umetnost zaslužuje da bude predstavljena i viđena u javnosti.

“Potrudićemo se da stalno donosimo nešto novo i drugačije u Novi Sad, ali da organizujemo izložbe i događaje koji bi javnosti predstavili umetnost i arhitekturu u najboljem svetlu.” – zaključuje Vesna za naš portal.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. Dragan Markovich

    Jako dobra ideja.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *