Izgradnja počinje 1. jula 2021. godine
Regionalni projekti

Roof Gardens: Stanovanje s pogledom na celo Sarajevo

Stambeno-poslovni objekat u obliku starih gradova, lociran na obroncima Trebevića, udaljena je samo 1.200 metara od Skenderije.

Po projektu dva poznata arhitektonska studija FilterNonstop, koji je projektovao i zelenu serpentinu nad Sarajevom, za samo nekoliko dana na Trebeviću počinje gradnja stambeno-poslovnog objekta Roof Gardens koji će biti jedinstveni simbol grada Sarajeva, saznaje Klix.ba.

Zgrada na obroncima Trebevića

Arhitektonska forma u obliku starih gradova locirana na obroncima Trebevića udaljena samo 1.200 m od Skenderije.

Roof Gardens svojom oktogonskom formom i javnim centralnim trgom odiše tradicionalnim motivima i spoljašnjim amfiteatrom povezanim šumskom stazom sa stogodišnjom austrougarskom kulom Palež.

Prostrani životni i zabavni prostori smešteni su tako da otvaraju pogled na široku panoramu od vrha Bjelašnice, preko Ilidže do Baščaršije i Bijele Tabije.

Sama forma zgrade predstavlja ravnotežu između okolnog pejzaža inspirisanih borovom šumom i stenama te pažljivo osmišljenim sadržajima.

U formi starih gradova

Panoramski pogled

Ono što čini Roof Gardens atraktivnim jeste panoramski pogled na Sarajevo donoseći sinergiju poslovnog, zabavnog i porodičnog života, daleko od smoga i svakodnevne buke.

Roof Gardens je smešten na atraktivnoj lokaciji, u ulici Zlatna Dolina, na krovu grada i samom početku trebevićke šume, što je i bila inspiracija za naziv.

Sjajan pogled na Sarajevo

Simbol grada

“Izgradnja počinje 1. jula 2021. godine, dok se završetak očekuje za 30 meseci. Osigurane su sve potrebne dozvole i saglasnosti za početak gradnje već od jula ove godine”, ističu iz investitorske kompanije Roof Gardens d.o.o. iz Sarajeva, te dodaju kako kroz ovaj projekat žele da Sarajevu poklone jedinstveni simbol po uzoru na velike svetske metropole, poštujući istoriju bh arhitekture i uvažavajući evoluciju gradskog života, te na taj način omogućiti poseban doživljaj boravka.

Roof Gardens iznad Sarajeva

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *