Aktuelno

Širi se Airport City: Poslovni prostor u četiri nova objekta

Plan gradnje predviđa izgradnju novog bloka zgrada sa četri objekta i bruto površinom izgrađenog prostora od 83.640 kvadrata.

“Airport City Belgrade” je najveća investicija u poslovni prostor u Beogradu od 2000. godine i jedna od najvećih direktnih stranih investicija u glavnom gradu. Njegova izgradnja počela je 2005. i od tada je realizovano sedam poslovnih objekata sa skoro 90.000 kvadrata kancelarijskog prostora za rentiranje. Poslednji završen objekat je otvoren 2009. godine i nakon toga dugo nije bilo vesti o daljem razvoju kompleksa. Nakon pet godina, otvoren je javni uvid u plan naredne faze gradnje, piše Beobuild.

airport-city-2

Plan predviđa izgradnju novog bloka zgrada sa četiri objekta i bruto površinom izgrađenog prostora od 83.640 kvadrata. Od toga će preko 61.400 kvadrata biti u poslovnim objektima, oko 20.000 u podzemnim garažama, a ostalo u tehničkim i pomoćnim prostorijama. Ovo govori da se radi o veoma značajnoj investiciji i velikom proširenju kapaciteta u kompleksu, pošto bi vrednost investicije na izgradnji četri nova objekata lako mogla da dosegne 100 miliona evra.

airport-city-3

Realizacija ovog plana ima svoje faze, što znači da će se objekti graditi jedan po jedan.

airport-city-plan

Urbanistički plan je trenutno na javnom uvidu, i kad bude usvojen, realizacija može da krene čim se obezbede sve potrebne dozvole.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *