Aktuelno

Slavni hotel Sacher u Beču ponudio i sobe za pse

Mnogi veruju da je austrijska prestonica naklonjenija psima nego deci, a njihovoj tvrdnji ide u prilog nova usluga koju slavni Hotel Sacher nudi kućnim ljubimcima svojih gostiju.

Od prošle nedelje gosti hotela koji ne žele da se razdvoje od svojih pasa mogu rezervirati sobu posebno opremljenu za njihovog kućnog ljubimca, s košarama, „dekicama“ za pse, povocima, brnjicama i posudama za hranu.

Psi igraju centralnu ulogu u hotelu iz 19. veka otkako je Anna Sacher, udovica Eduarda Sachera, preuzela hotel i nikada se nije odvajala od svojih francuskih budloga.

Sadašnja direktorica Elisabeth Guertler ističe da je sasvim prirodno ugostiti ljubimce u hotelu u kojem odsedaju poznate osobe poput bivše holandske kraljice Beatrix ili modnog dizajnera Valentina.

Guertler, koja je ujedno i direktorica Španjolske škole jahanja u Beču, retko putuje bez svoga psa, godinu i po dana stare Elle, pasmine Jack Russell terijer.

Vlasnici pseću hranu mogu kupiti kod hotelskog konsijerža, ali ako žele ljubimcu prirediti gastronomski obrok, za to će se pobrinuti hotelski kuvari. Mogu naručiti biftek ili teleću šniclu i pas će dobiti najbolje.

– kaže Elisabeth Guertler.

Ukoliko želi sobu opremljenu za psa u hotelu Sacher gost će na cenu od 400 do 500 evra za noć dodati sitnicu od 35 evra. Psi u hotelu moraju biti na uzici i nositi brnjicu ako su skloni ugristi. Ali zabranjen im je ulaz u prostor wellnessa, restorane i u kafeteriju gde se poslužuje slavna Sacher torta.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *