Izdvojeno, Svetski projekti

Slovenački OFIS Arhitekti isprojektovali stadion u Belorusiji

Beloruski klub FC BATE Borisov dobio je novi, loptasti stadion koji može da primi 13.000 gledalaca.

Spektakularni stadion koji je isprojektovao slovenački biro OFIS Arhitekti – završen je! Stadion je loptastog izgleda sa sjajnom alumijumskog završnicom koja poseća na tkaninu koja je zategnuta preko skeleta konstrukcije. Fasada je izbušena sa kružnim otvorima amorfnog oblika koji služe kao prozori. Pogledajte kako to izgleda:

Football-Stadium-Arena-Borisov-02

Kružni oblik stadiona je projektovan tako da bi se poboljšalja akustika na terenu koji je orijentisan tako da su sunčevi zraci podjedanko padaju na oba tima tokom celog meča.

Football-Stadium-Arena-Borisov-05

Najtrofejniji fudbalski tim u Belorusiji sada ima stadion koji prima 13.000 gledalaca čija mesta su raspoređena u 17 redova na nižim tribinama odnosno u 28 redova na višim tribinama.

Football-Stadium-Arena-Borisov-087

U prizemlju loptastog objekta, koji nas podseća na glistu, nalazi se javna zona na oko 3.000 kvadrata sa restoranima, prodavnicama i fitnes centrom.

Football-Stadium-Arena-Borisov-03 Football-Stadium-Arena-Borisov-04 Football-Stadium-Arena-Borisov-06 Football-Stadium-Arena-Borisov-08 Football-Stadium-Arena-Borisov-09 Football-Stadium-Arena-Borisov-10

Foto: Tomaz Gregoric

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *