Arhitektura

Sobe smeštene u logou hotela na vrhu zgrade

Hotelske sobe u slovima koje su i natpis hotela na vodi BOTEL, u Amsterdamu, deo su projekta Letters.

Projektni studio MMX architecten, u saradnji sa Jord den Hollander i još nekoliko dizajnera enterijera, dizajnirali su grupu hotelskih soba koje su dodate hotelu BOTEL, koji je osmim što je smešten na vodi i najviši hotel u Amsterdamu. Ove sobe dodate su na krovu hotela, ujedno kao i njegov natpis obimnih dimenzija.

Botel rooms 01

Pokušavajući da odgovore na pitanje vlasnika hotela Sandre Chedi, kako se može poboljšati izgled jednoh hotela na vodi, a da se ujedno uklopi i sa okolnim dinamičnim i kreativnim prostorom, arhitekte studia MMX architecten, došle su na ovakvu smelu ideju.

Botel rooms 07

Botel rooms 02

Pet slova visine 6,5 metara, pomalo dečijeg dizajna smeštene su kao silueta na vrhu hotela BOTEL, a u njima, u svakom po jedna hotelska soba. Svaku od soba, odnosno slova, kreirao je različiti dizajner.

Botel rooms 03

Dizajner enterijera Richard Hutten bio je zadužen za slovo B, dok je Ronald Hoofd inspirisan knjigom L’ Histoire d’O dizajnirao enterijer sobe smeštene u slovu O. Arhitekta Moriko Kira pretvorio je L u oazu mira, dok je Jord den Hollander u E napravio najmanji bioskop u Holandiji. MMX architecten bili su zaduženi za dizajn u slovu T.

Botel rooms 04Botel rooms 06

Foto: Marcel van der Burg, Courtesy of MMX architecten + Jord den Hollander

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *