Arhitektura, Izdvojeno

Solarna plutajuća kuća troši upola manje energije nego što proizvodi

Floatwing je kuća na vodi kojom možete da se otisnete od obale i da pritom ne morate da vodite računa koliko imate goriva u rezervoaru.

Portugalska kompanija Friday napravila je solarnu plutajuću kuću u čijem je fokusu energetska efikasnost i zaštitna prirodne sredine. Ekološki osvećeni Floatwing ne samo da ima miminalan negativan uticaj na okolinu već može da proizvede 100% svojih energetskih potreba za samo šest meseci.

plutajuca-kuca-floatwing-09

Najjači model Floatwinga je potpuno energetski nezavistan plutajući dom koji solarnim panelima pravi struju.

Friday u svojoj ponudi ima četiri modela Floatwinga a svaki od njih ima različite nivoe ekonomije u zavisnosti od ugrađene opreme. Najjači model Floatwinga je potpuno energetski nezavistan plutajući dom koji solarnim panelima pravi struju, prerađuje otpadne vode, pravi pitku vodu i skladišti energiju kako bi bio samoodrživ, piše Inhabitat.

plutajuca-kuca-floatwing-03

Floatwing je plutajuća kuća na dva nivoa sa donjom prostranom palubom i gornjim blokom sa terasom. Na prvom nivou je dnevni boravak u staklu sa kompletno opremljenom kuhinjom, spavaćim blokom, vinskim podrumom, toplotnom pumpom, AC generatorom… Stakleni paneli se mogu otvoriti kako bi leti obezbedila prirodna ventilacija a zimi se prostor može zagrejati pećkom na pelet.

Tokom šest najtoplijih meseci ovoj plutajućoj kući nije potrebno dopunjavanje goriva.

Tokom šest najtoplijih meseci (od aprila do septembra) ovoj plutajućoj kući nije potrebno dopunjavanje goriva. Dva mala motora dovoljna su za pomeranje kuće s jedne tačne na drugu skromnom brzinom od tri čvora (oko pet kilometara na sat). Period autonomije, u zimskim mesecima, može se produžiti benzinom kao i peletom.

plutajuca-kuca-floatwing-02

Plutajuća kuća je fiksne širine od šest metara dok se dužina može prilagoditi sa 10 do 18 metara. Floatwing se pakuje u standardni transportni kontejner i može se isporučiti gde god poželite.

plutajuca-kuca-floatwing-06

plutajuca-kuca-floatwing-07

plutajuca-kuca-floatwing-05

Pogledajte još neke plutajuće kuće:

Plutajuće kuće: Idealno rešenje za plavne oblasti

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *