Građevinarstvo

Plutajuće kuće: Idealno rešenje za plavne oblasti

Kako nivo vode stalno raste i kako se uslovi na planeti menjaju, čovečanstvo će morati da se osmisli nove načine gradnje domova.

Na sličan način razmišljali su i dizajneri firme Giancarlo Zema Design Group koji su isprojektovali ekološku plutajuću kuću pod imenom Waternest 100. Ovaj objekat biće u potpunosti napravljen od recikliranog lameliranog drveta i aluminijuma.

Waternest 100 01

Waternest 100 površine je 100 metara kvadratnog, sa prečnikom od 12 i visinom četiri metra. Prostrane terase nalaze se sa prednje i zadnje strane a zahvaljujući velikim staklenim površinama pogled na okolinu gotovo da je panoramski.

Waternest 100 02

Kupatilo i kuhinja, smešteni sa bočnih strana, osvetljeni su preko svetlarnika. Na njih se na površini krova nadovezuje 60 metara kvadratnih solarnih panela, koji mogu da ostvare 4kwp energije.

Waternest 100 03

U unutrašnjosti ove plutajuće kuće smeštena je dnevna soba sa trpezarijom, kao i spavaća soba. Naravno, ovaj objekat moguće je prilagoditi i drugim namenama kao što su: poslovni prostor, bar, restoran, maloprodajni objekat ili izložbeni prostor.

Waternest 100 05

Materijali koji su predviđeni za izgradnju, kao i održivi sistemi omogućavaju da se 98% objekta može reciklirati. Ovaj objekat, koristeći prirodnu mikro-ventilaciju i klimatizaciju, svrstaće se u grupu održivih objekata s veoma niskom potrošnjom energije.

Waternest 100 04

Waternest 100 može biti postavljen duž mirnijih reka i morskih područja, na obali jezera i zaliva. Ova struktura idealno je rešenje za sve one koji žele da žive izolovano i u potpunoj harmoniji sa prirodom.

Waternest 100 06

Pogledajte kako izgledaju plutajuće kuće u plavnim oblastima jugoistočne Azije.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *