Danas je počela prodaja stanova Beograda na vodi, međutim niko tačno ne zna po kojoj ceni se oni prodaju.

Gradonačelnik Siniša Mali najavio je da će u ponedeljak početi prodaja stanova, koji će se izgraditi u okviru projekta Beograd na vodi. Međutim, prema priznanju nadležnih, cene još nisu formirane! Nezvanično, vrednost kvadrata biće poznata tek u kasnijoj fazi, kada se utvrdi kakvo je interesovanje i za koju vrstu stanova se kupci najviše interesuju, piše Novosti.

U soliterima koji će se graditi uz desnu obalu Save, stanovi će biti od jednosobnog do petosobnog. Vlasnici nekretnine imaće pristup svim objektima u sastavu kula – bazenima, teretani, parkovima. U prodajnom paketu biće i održavanje stana i profesionalno obezbeđenje.

Agenti u agencijama za nekretnine neprecizno licitiraju kolike će biti cene stanova. Ipak, priznaju da „ne mogu ni približno da kažu cifru“.

U delu Savskog venca, koji se graniči sa budućim Beogradom na vodi, kvadrat stana kreće se od 1.300 do 1.700 evra. Zavisno od toga da li je reč o novogradnji i u kakvom je stan stanju.

– Verujem, kada bude počela izgradnja, po automatizmu, cene kvadrata u Savskoj, Karađorđevoj, Sarajevskoj, Gavrila Principa će porasti. Što se tiče samog Beograda na vodi, sigurno neće biti manje od 3.000 evra po kvadratu – kaže jedan od agenata prodaje nekretnina.