Čuveni japanski arhitekta i patika koju je dizajnirao za Asics
Aktuelno

Kengo Kuma dizajnirao patike inspirisane tradicionalnom arhitekturom

Svoju brigu o planeti slavni japanski arhitekta je sa arhitekture preneo i na odevne predmete, te je ovaj proizvod pre svega ekološki prihvatljiv.

Kengo Kuma je u saradnji sa sportskim brendom Asics kreirao novi model patika nazvan Metaride AMY, čija je najupečatljiva karakteristika gornji deo patike napravljen od isprepletanih belih sintetičkih traka, koje pritom simbolično predstavljaju Asicsov znak. Za ovakav dizajn arhitekta je inspiraciju pronašao u tradicionalnoj japanskoj tehnici pletenja bambusa, poznatoj kao yatara. Ova tehnika pletenja koristi se i u japanskoj arhitekuri za dekorativne elemente na fasadi ili za detalje u enterijeru.

Gornji deo patike napravljen od isprepletanih belih sintetičkih traka, koje pritom simbolično predstavljaju Asicsov znak.

Metaride AMY zapravo je ekološki nadograđena verzija već proslavljene Asicsove linije Metaride patika za trčanje. Sa već razvijenom Asicsovom tehnologijom za proizvodnju vrhunskih patika za trčanje, Kuma je kombinovao dizajn koji će dodatno doprineti stabilnosti i udobnosti. Isprepletane trake strateški su postavljene kako bi stabilno držale stopalo.

Gel apsorber

Đon patike napravljen je iz dva dela, gde gornji sloj čini ekološki tekstil koji je zapravo u osnovi od drveta, dok je donji, beli sloj, gumeni. Gel koji apsorbuje udarce i pritiske, postavljen je u zoni pete, piše Designboom.

Metaride AMY će se ekskluzivno prodavati isključivo u Japanu, putem online shopa i u maloprodajnim objektima u Harajuku i Osaki i to počev od 20. decembra, a njihova cena iznosiće 330 dolara.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *