Događaj će biti održan 16. decembra od 13h
Studentsko ćoše

Šta nakon fakulteta? Događaj koji nijedan student arhitekture ne bi trebalo da propusti

Portal Gradnja u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom organizuje 16. decembra MeetUp na teme kako pronaći i preživeti praksu, kako poslodavci zapošljavaju i kako sastaviti CV koji obara s nogu.

Svake godine, više stotina studenata arhitekture diplomira na nekom od državnih i privatnih fakulteta širom Srbije. Iako je broj mlade snage koja uplovi na tržište rada svake godine značajan, veoma malo pažnje posvećuje se njihovom poslovnom razvoju nakon diplomiranja.

Kako se studije privode kraju, pitanje a šta nakon fakulteta postaje sve aktuelnije. U nedostatku saveta i pomoći od strane starijih kolega, te sve većeg jaza između akademije i prakse, velik broj mladih profesionalaca primoran je na improvizaciju i snalaženje.

U nedostatku „ruke spasa“ na samom startu karijere, velik broj arhitekata odluči se na neku od raspoloživih alternativa: odlazak iz zemlje ili odlazak iz profesije. Kako nam talenat i inteligencija nepovratno odlazi, najveće posledice, naravno, snosiće domaći biroi i prakse.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Gradnja nudi rešenje

Kako usled ogromne konkurencije stanje na tržištu postaje složeno, premošćavanje akademije i prakse ne može više biti prepušteno na račun pojedinačnih napora studenata i mladih profesionalaca, već zahteva celokupno, sistematizovano i promišljeno rešenje.

U nameri da pomogne budućim kolegama na startu njihove karijere, portal Gradnja.rs sa svojim partnerima kreće sa organizacijom stručnih događaja u želji da ponudi holistički odgovor na pitanje „Šta nakon fakulteta?„.

Kroz prezentaciju i razmenu iskustva, studenti, nastavnici i arhitekte-poslodavci pružiće svoju perspektivu, a sve u cilju iznalaženja zajedničkog odgovora na više ključnih pitanja.

Kada i gde

Prvi događaj u ovom nizu biće organizovan 16. decembra u amfiteatru Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, sa početkom u 13 časova.

Predavanja, paneli i radionica

U prvoj panel diskusiji „Kako pronaći i preživeti praksu?“ svoja prva praktična iskustva podeliće Danilo Ćorković (Bureau Cube Partners), Luka Stavanović (ex External References) i Sanda Marković (ex Artecon). Moderator panela biće Fedor Jurić, business developer u studiju Zabriskie.

U drugoj panel diskusiji „Kako poslodavci zapošljavaju?“ svoje kriterijume, procese i vrednosti podeliće Lela Alempijević (Zabriskie), Sanja Balj (Danilo Dangubić Architects) i Aleksa Babić (BAAL Design). Moderator panela biće Igor Conić, urednik portala Gradnja.rs.

Nakon panela, Fedor Jurić će za zainteresovane studente i mlade profesionalce održati radionicu „Kako sastaviti CV koji obara s nogu?„. Radionica će biti održana u svečanoj sali. Broj mesta je ograničen.

Rezervišite svoje mesto

UPDATE: Svih 300 mesta u Amfiteatru popunjeno je za manje od 12 sati od otvaranja prijava što govori puno o atraktivnosti ove teme.

Događaj je prevashodno namenjen studentima arhitekture i mladim profesionalcima.

Zbog ograničenog kapaciteta amfiteatra i sala, broj mesta za MeetUp je ograničen.

Vaše mesto možete rezervisati već sada putem ONLINE FORMULARA. POPUNJENO 

Ukoliko želite da se prijavite i za radionicu „Kako sastaviti CV koji obara s nogu“, vaše podatke možete ostaviti OVDE. POPUNJENO

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

3 komentara

 1. Goran

  Sta nakon arh. fakulteta? Promena profesije…

  1. milica

   Ako tako razmisljas, onda mozda bolje da ti na vreme menjas.

   1. Goran

    Poštovana,
    govorim kao čovek koji iza sebe ima 20 godina iskustva. Svakako da sam promenio profesiju, ako Vas to brine…
    Pozdrav…

Ostavite odgovor

Obavezna polja *