Arhitektura

Stakleni tobogan na fasadi nebodera u Los Anđelesu

Najavljenom postavljanjanju tobogana na visinu od 305 metara, verovatno će se najviše obradovati zavisnici o adrenalinu.

Osim što će biti na visini od nekoliko stotina metara, ovaj tobogan će biti izveden od stakla i omogući će spuštanje sa 70. na 69. sprat. Objekat na čiju će fasadu biti postavljen zapravo je US Bank Tower.

Tobogan nazvan Skyslide, deo je projekta OUE Skyspace LA, iza kog stoje singapurska firma OUE i arhitektonski studio Gensler. Projekat vredan 46 miliona dolara biće interaktivni sistem, koji će pružati informacije o lokalnim znamenitostima, naseljima i slično. Kao deo iskustva koji nude posetiocima, uskoro će postaviti tobogan, sa kog će najhrabriji moći direktno sa fasade da uživaju u pogledu na LA.

Skyslide 01

Skyspace biće pravi vidikovac Los Anđelesa, sa pogledom od 360 stepeni jer US Bank Tower najviša zgrada ovog grada u Kaliforniji, a dvanaesta po visini u Sjedinjenim Američkim Državama.

Skyslide 02

Nova turistička atrakcija biće dugačka 14 metara i široka 1,2 metra. Debljina stakla, od kog će tobogan u potpunosti biti izveden, biće 1,2 centimetra. Struktura tobogana biće prikašena za spoljašnju površinu fasade, piše Techinsider.

Skyslide 03

Ulazak u zonu OUE Skyspace LA koštaće 23 dolara, a uživanje od tri sekunde na toboganu, dodatnih 7 dolara. Kompleks će biti otvoren za javnost 25. juna 2016.godine.

Skyslide 04

Pogledajte kako izgleda penthaus s toboganom u Njujorku:

Penthaus s toboganom u Njujorku

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *