Enterijeri, Video

Stan na Bežanijskoj kosi / Sonja Brstina

Pogledajte kako je stan u Beogradu renoviran do neprepoznatljivosti! Saznajte kako je od trošnog i nefunkcionalnog prostora nastao ambijent u kojem svi ukućani uživaju.

Iako je ovaj troiposoban stan bio u relativno novoj zgradi, bilo je neophodno njegovo kompletno renoviranje. Vlasnici su se odlučili da ne uzimaju novogradnju jer su zaključili da mogu živeti na lokaciji koju zaista žele tako što će stari stan na željenom mestu srediti po njihovim potrebama naravno uz pomoć arhitekte. Odluka je pala na arhitekticu Sonju Brstinu za koju je ovaj stan od 97 kvadrata bio pravi izazov.

Stan je pretrpeo manje građevinske izmene kako bi se funkcija prilagodila novim vlasnicima koji su želeli što više prostora za garderobu.

„Naš novi projekat uključivao je dizajn enterijera u relativno novoj zgradi međutim on je bio u izuzetno lošem stanju tako da je bilo potrebno uraditi kompletno renoviranje“ – kaže Sonja za portal Dizajn enterijera.

Stan je pretrpeo manje građevinske izmene kako bi se funkcija prilagodila novim vlasnicima koji su želeli što više prostora za garderobu.

Zatvorili smo jedan od dva ulaza u dnevnu sobu, s obzirom na to da je bilo potrebno obezbediti više prostora za odlaganje ali i da sam dnevni boravak povežemo s trpezarijom.“ – kaže Sonja.

Izražajne boje

Ukidanjem jednog od dva ulaza u dnevni boravak nije samo omogućen prostor za odlaganje stvari, već je u u dnevnoj sobi stvoren i radni kutak, a pritom je naglašena veza s trpezarijom. Tako je nastao jedan povezan prostor u monohromatskom koloritu obogaćen izražajnim bojama.

„Enterijer smo razbili pastelnim nijansama roza boje na detaljima, fotelji ali i na slici velikog formata.“ – kaže arhitektica.

Slika velikog formata, dominantna fotelja ali kameni zid uokviren LED trakom, uneli su svojim bojama i materijalom svežinu u dnevni boravak. Veliki ugaoni četvorosed je smešten naspram TV-a, dok se boje sa slike ponavljaju i na fotelji kao i na jastučićima na sofi neutralne boje.

Proširivanje kuhinje

Dnevna soba se stilski nadovezala s trpezarijom u kojoj dominira stakleni stometalni luster ali i gredice koje uokviruju pogled ka kuhinji koja je takođe proširena.

Pažljivim osmišljavanjem kuhinje, koja se pravila po meri, dobijeno je puno prostora za odlaganje namirnica i posuđa, a nju je stao i dupli frižider kao i mašina za veš.

Ostatak teksta kao i fotografije pogledajte na Dizajnenterijera.rs.

Foto: Igor Conić

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

2 komentara

  1. Maja

    OdliČno je! Mnogo mi se sviđa roze slika. Ovaj stan ne bih nazvala trošnim. Ništa se nije urušavalo, zidovi su bili ižvrljani, što se lako rešava.

  2. Maja

    Sad sam videla da se tepisi u dnevnoj sobi preklapaju. OdliČna ideja!

Оставите одговор

Obavezna polja *