Opremanje

Svetlosni tunel: Dnevna svetlost tamo gde ste mislili da nije moguće

Imate mračan hodnik, kupatilo ili garderober? Dnevna svetlost može se pojaviti i tamo gde ste mislili da nije moguće.

Dnevna svetlost igra veoma značajnu ulogu u našem svakodnevnom životu i uvek je bila značajan faktor pri dekoraciji prostora. Biramo različite izvore svetlosti za različite prostorije u našem domu, stvarajući tako odgovarajući ambijent. Nekada je to svetlost lampe, sveće, sijalice, a nekada nam je zaista neophodna dnevna svetlost. Često u našem domu postoje prostorije do kojih upravo dnevna svetlost ne može nikako da dođe, a to bi bilo i više nego poželjno…

velux-svetlosni-tunel-2
Novi VELUX svetlosni tunel donosi snagu dnevne svetlosti u oblasti koje su do sada bile lišene toga, kao što su hodnici, kupatila, garderobe, ostave. Svetlosni tunel sprovodi svetlosne zrake sa krova i dovodi ih u vidu svetlosti do unutrašnjosti prostora. Nova tuba svetlosnog tunela ne donosi samo svetlost već i osećaj prirode u prostorijama koje do sada nisu imale takvih mogućnosti.

velux-svetlosni-tunel-5

VELUX tubu za svetlosni tunel možete dodati bilo gde, potrebno je samo da rastojanje između krova i plafona iznosi 6 metara ili manje.

velux-svetlosni-tunel-3

velux-svetlosni-tunel-4

Savitljiva i nesavitljiva tuba

VELUX savitljiva i nesavitljiva tuba tunela omoućavaju fleksibilnu ugradnju. Svetlosni tunel sa savitljivom tubom je idealan za situacije kada je ugao između plafona i krova previše mali za tunel sa nesavitljivom tubom. Tuneli sa nesavitljivom tubom sprovode direktne sunčeve zrake jer su postavljni tako da je plafon direktno ispod spoljašnjeg otvora.

velux-tuba-savitljiva

Lux kalkulator

1. Lokacija

Odredite lokaciju vašeg grada klikom na mapu. Gradovi su pozicionirani u okviru više pojaseva slične geografske širine. Na mapi su obeleženi samo veći evropski gradovi.

2. Prostorija

Potrebno je definsati tip prostorije u koju želite da ugradite svetlosni tunel i ponuđene opcije su: kancelarija/radna soba, kupatilo, hodnik, stepenište, garderoba, soba za zabavu/radionica. Nakon toga potrebno je upisati dimenzije prostorije. Zatim je važno da izaberete orijentaciju, kao i nagib krova u koji planirate da ugradite VELUX svetlosni tunel. Važni podaci za kalkulaciju su i rastojanje od površine krova do tavanice u prostoriji (+/- 0,5m) i tip krovnog pokrivača.

3. Rezultat

Lux kalkulator će vam odrediti preporučenu količinu svetlosti za prostoriju sa parametrima koje ste upisali u prethodnom koraku i preporučiti i savetovati tip svetlosnog tunela za taj konkretan slučaj uz preporučenu cenu proizvoda. Takođe, dobićete i informaciju o količini svetlosti izraženoj u Lux-evima, Lumen-ima ili brojem sijalica od 60 W u prostoriji za različite vremenske prilike: sunčano, mestimično oblačno, oblačno.

4. Ugradnja

Rezultat možete štampati, poslati e-mailom, a takođe se možete informisati o mestima prodaje i ugradnji ovog proizvoda kao i dodatnoj opremi za VELUX svetlosni tunel.

Probajte i sami Lux kalkulator

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *