Enterijeri

Teatar, igraonica i restoran u jednom prostoru

Kukumuku je jedinstven ugostiteljski objekat u glavnom gradu Litvanije osmišljen za porodice s decom.

Ideja za otvaranje takvog restorana od 300 kvadrata rodila se iz činjenice da javna mesta retko uspevaju da pruže ono što je potrebno najmlađim članovima porodice. Zbog toga je arhitektama iz studija Plazma Architecture, tokom čitavog procesa dizajniranja restorana Kukumuku, glavni cilj bio zadovoljavanje potreba dece.

Iako je restoran Kukumuku u prostornom smislu homogen, jasnu su određene zone za decu i za odrasle koje se međusobno prepliću.

kukumuku-plazma-architecture-studio-_5

kukumuku-plazma-architecture-studio-_2

Dekorativne svetiljke izvedene su u vidu malih kućica koje vise s plafona, a koje su napravljene specijalno za ovaj projekat.

kukumuku-plazma-architecture-studio-_9

Glavne funkcionalne zone Kukumuku restorana jesu prostor za obedovanje, bar na kome se služe kapkejkovi, teatar i igraonica. Kada se ne odvijaju pozorišne predstave u njemu, scena se koristi za interaktivne aktivnosti s holografskim Kukumuku junakom, mini-disko i druge aktivnosti kroz koje deca stiču znanja.

kukumuku-plazma-architecture-studio-_7 kukumuku-plazma-architecture-studio-_6

kukumuku-plazma-architecture-studio-FEAT kukumuku-plazma-architecture-studio-_4 kukumuku-plazma-architecture-studio-_3kukumuku-plazma-architecture-studio-_11 kukumuku-plazma-architecture-studio-_10 kukumuku-plazma-architecture-studio-_1

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *