Ovaj projekat pomera standarde komfora i održivoti na domaćem tržištu nekretnina; Foto: Ozone Residence
Domaći projekti, Promo

U Bloku 6 počinje gradnja stambenog kompleksa Ozone Residence

Inovativni stambeno-poslovni kompleks Ozone Residence svojim stanarima pruža potpuno drugačiji komfor života, gde je udobnost stanovanja ostvarena po najvišim ekološkim standardima.

Privilegovana lokacija Ozone Residenca bila je prvi korak ka ideji kreiranje jedinstvenog ekološkog naselja u Beogradu kakvog do sada nismo imali prilike da vidimo na domaćem tržištu stambenih nekretnina.

Ozone Residence se nalazi neposredno uz lipovu i borovu šumu koja se prostire na površini od 26 hektara, čineći Blok 6 jedinom zelenom oazom na Novom Beogradu.

Šetnje na čistom vazduhu su samo korak od kompleksa što stanarima omogućava da svoje slobodno vreme provode u netaknutoj prirodi – navode za naš portal iz Lawa Grupe, koja stoji iza ovog jedinstvenog projekta.

Stanovi u prizemlju imaju svoje privatno dvorište; Foto: Ozone Residence

Stanovanje u moru zelenila

Misija investitora bila je optimizacija i razvijanje celog susedstva, kako bi ekološki biser Novog Beograda ostao očuvan, a život stanara dugoročno komforan i zdrav. U sklopu projekta biće rekonstruisane i dograđene postojeće i izgrađene nove pristupne saobraćajnice, kao i kompletna infrastrukturna mreža.

U skladu sa zdravim konceptom života u Ozone Residencu, investitor će donirati trim stazu i sprave za vežbanje u šumi pored kompleksa. Pored očuvanja postojeće šume, svest investitora o ekologiji i odgovornoj gradnji donosi poseban projekat unutar projekta, posvećen pejzažnom uređenju, a koji broji preko 10.000 novih sadnica. Ovo, takođe, čini ovaj kompleks posebnim.

O tome da Ozone Residence nudi više od doma potvrđuje činjenica da je zauzetost parcele 40%, dok ostalih 60% ostaje slobodno i ozelenjeno. Ceo projekat će biti izgrađen u jednoj fazi, u roku od dve godine, što stanarima osigurava miran život, od prvog dana useljenja.

Sigurnost na najvišem nivou

Kao prvi Gated Community kompleks na Novom Beogradu, Ozone Residence nudi koncept bezbednog stanovanja u elitnom naselju, a njegova glavna odlika je kontrolisani pristup.

Pored sigurnosti i komfora, stanari Ozone Residence kompleksa uživaće u privatnosti i sadržajima namenjenim samo za njih. Uz video nadzor i termovizijske kamere, za bezbednost će biti odgovorno i visokokvalifikovano obezbeđenje sa licencama.

Ulaz u kompleks je omogućen samo stanarima i licima koji su najavljeni kao posetioci. Ulaz u garažu je obezbeđen sistemom za prepoznavanje tablica na automobilima.

Aktivna svakodnevnica

Svi ljubitelji sporta, rekreativnog i profesionalnog, imaće na raspolaganju sportske terene unutar kompleksa. Za najmlađe su obezbedjena dva dečija  igrališta, a kako je neizostavna pažnja prema ljubimcima, i za njih je posebno osmišljen parkić.

U Lameli 6 projektovani su spa centar i teretana na dva nivoa, sa bazenom za plivanje dugačkim 25m, kao i saunama – što je velika pogodnost za sve buduće stanare.

Kako bi atmosfera privatnog i mirnog ambijenta ostala sačuvana, poslovni prostori svedeni su na one neophodne za svakodnevni život. U okviru naselja planiran je mali broj lokala, orijentisanih ka ulici, a čija je namena unapred predviđena.

U Lameli 6 projektovani su spa centar i teretana na dva nivoa, sa bazenom za plivanje.

Lokali će se iznajmljivati samo odabranim zakupcima koji ispunjavaju uslove planirane namene. Restoran i kafić unutar kompleksa biće dostupni samo stanarima i posetiocima koji su najavljeni od strane stanara.

Arhitektonski osmišljen da neupadljivo ostane ušuškan u prirodi, Ozone Residence je naselje intimnog karaktera, pa su sve zgrade projektovane u visini četvrtog sprata, dok se u prizemlju nalaze stanovi sa privatnim dvorištima.

Kako je Ozone Residence kompleks namenjen za život, sve strukture stanova su dostupne na svakoj etaži. Kupcima su na raspolaganju dvosobni, trosobni, četvorosobni i penthouse stanovi.

Najkvalitetniji materijali

Što se tiče kvaliteta gradnje, u saradnji sa renomiranim domaćim arhitektama i izvođačima, kao i korišćenjem najsavremenijih građevinskih materijala koji omogućavaju potpunu energetsku efikasnost, Lawa Grupacija je došla do inovativnih rešenja za ekološki način života.

Automatizovani sistem, po principu “kap po kap” projektovan je za navodnjavanje zelenih površina kompleksa i zelene fasade. Inovativni pristup rešenju skupljanja kišnice omogućava ekološki pristup navodnjavanju zelenih površina kompleksa.

Automatska ventilacija fasade optimizuje prirodno osvetljenje i reguliše temperaturu u stanovima. Ugradnja brisoleja čini sistem solarne i toplotne zaštite koji sprečava sunčevo zračenje, doprinosi smanjenju spoljašnje buke, omogućava bolju izolaciju tokom zime i stanarima pruža veću privatnost.

Sve zgrade projektovane u visini četvrtog sprata, dok se u prizemlju nalaze stanovi sa privatnim dvorištima.

U Ozone Residencu stanari će uživati u svojim prostorijama obogaćenim prirodnim svetlom, upotpunjenim izuzetnim pogledom na bogatu šumu i panoramu grada. Kako bi svaki stan imao prirodno svetlo tokom celog dana projektovani su veliki stakleni otvori, od poda do plafona. Visokokvalitetna Schüco stolarija pružiće dugotrajnu zaštitu od svih vremenskih uslova.

Osim toga, svi Ozone Residence stanovi i zajedničke prostorije biće opremljeni parketima, keramikom i sanitarijama prestižnog svetskog brenda Porcelanosa, što stanarima garantuje neprikosnoveni kvalitet dugog trajanja.

Stanovi u kompleksu imaće premium nivo opremljenosti; Foto: Ozone Residence

Energetski nezavisno naselje

Autonomni sistem grejanja potpuno je nezavisan od gradskog sistema i grejne sezone. Podno grejanje je projektovano kroz celokupan stan, od kojih će svaki imati svoj kalorimetar za očitavanje ličnog utroška. Hlađenje stambenih jedinica omogućeno je kroz ugradnju multi split sistema, koji se sastoje iz jedne centralne spoljne jedinice i više unutrašnjih jedinica.

Smart home sistem je integrisan u celom kompleksu, što stanarima omogućava upravljanje uređajima i kontrolu brojnih funkcija u njihovom domu, time olakšavajući njihovu svakodnevnicu i čineći je efikasnijom.

U sklopu projektovanja ekološkog kompleksa neizostavna stavka su solarni paneli, ugrađeni za zajedničku potrošnju svih stanara i celog kompleksa.

Više o projektu možete videti na www.ozoneresidence.rs.

 

Foto galerija

Ovaj projekat pomera standarde komfora i održivoti na domaćem tržištu nekretnina; Foto: Ozone Residence
Ovaj projekat pomera standarde komfora i održivoti na domaćem tržištu nekretnina; Foto: Ozone Residence
Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

3 komentara

 1. arh

  ovaj spa i welness centar
  to je tako seljački

  urbanistički sklop malo nejasan

  bogu hvala
  arhitekte i autore projekta
  niko nigde ne pominje

 2. Vrabac

  Uz okruženje puno drveta lipe stanari će zaista disati punim plućima 🙄

 3. Stf

  Odličan projekat, bravo za arhitekte!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *