Holiday Inn – Novi Sad
Aktuelno, Novi objekti

U Srbiji se gradi sve više luksuznih hotela

U Srbiji je u poslednjih pet godina broj hotela porastao za 27 odsto i trenutno ih ima 265, prenosi B92.

„Značajno se povećao broj hotela sa četiri zvezdice, broj hotela sa manjiim brojem ležaja i soba, a to znači da je i nivo usluge u tim hotelima na daleko višem nivou“, kazao je on novinarima.

Prema Petkovićevim rečima, dizajn hotela u Srbiji je na svetskom nivou, a neki su preopoznatljivi i u međunarodnim razmerama.

Prema njegovim rečima Srbija ima i mnoge hotele koji su specifični po svojim ponudama kao što je hotel „Izvor“ u Aranđelovcu, koji je kako je naglasio, potpuno preokrenuo privredu tog kraja i podstakao razvoj vinskog turizma i lokalne samouprave.

 

Holiday Inn - Novi Sad

„Dobro je da takvi hoteli postoje, jer oni pritiskaju lokalnu samoupravu da više radi na sređivanju okoline“, kazao je Petković.

On je najavio da se očekuje da se u 2012. godini otvore hoteli „Falken štajner“ pored Energoprojekta na Novom Beogradu i „Redison“ na lokaciji Stari mlin, a u Novom Sadu hotel „Holidej in“.

Prema podacima Ministarstva ekonomije u Srbiji trenutno ima 10 hotela sa pet zvezdica, 48 sa četiri zvezdice, 90 sa tri, 87 sa dve i 26 hotela sa jednom zvezdicom.

Najviše smeštajnih jedinica ima u hotelima sa tri zvezdice 5.895, zatim u hotelima sa četiri zvezdice 3.486 i u hotelima sa dve zvezdice 3.102, dok u hotelima sa pet zvezdica ima 1.452 smeštajnih jedinica, a u onim sa jednom zvezdicom 1.133.

(B92)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *