Enterijeri

Udoban stančić od 21 kvadrat inspirisan video-igrama

Jako malen, super simaptičan i genijalno osmišljen dom koji vas drži u stalnoj kondiciji.

Ovaj zaista jedinstveni urbani stan prostire se na svega 21 kvadratnih metara. Dom je i radni prostor jedne kreativne i vrlo dinamične osobe, uređen i prilagođen njezinim potrebama, piše D&D.

Uzdužni presek prostora definiše celi ovaj projekt. Prilikom projektovanja, za šta je zaslužna arhitektonska kompanija Mycc, kao glavni adut koristili su visinu prostora u koji je smešteno nekoliko manjih soba vizualeno povezanih.

mali-stan-igre-1mali-stan-igre-2

Organizacija enterijera podseća na prve platformske video- igre. Ideja o prostoru u kojem bi se moglo doslovno skakati s jednog nivoa na drugi bila je prisutna kod arhitekata već u prvim skicama. Kretanje kroz ovaj nelinearni stan vrsta je malog fizičkog napora. Bez obzira da li se uspinjete u kuhinju ili se spuštate u spavaću sobu dobija se utisak potpuno druge atmosfere.

mali-stan-igre-3 mali-stan-igre-4

Stan čak i sa svojim malim dimenzijama nudi velikodušno prostor i veliku količinu različitih zanimljivih detalja. Delovi koji ga čine, zapravo nemaju jasno definisanu upotrebu: kuhinja je prolazna soba, stepenice vode dole u podrum koji je više od ostave, a mogu vas odvesti i do unutrašnje sunčane terase, mesta koje se koristi kao studio ili chillout soba.

mali-stan-igre-5 mali-stan-igre-6

Središnji dnevni boravak u samo četiri koraka vodi prema kupatilo koja je pravi luksuz i ima ugrađenu hamman kadu. Izgradnja i završna obrada lišeni su svih suvišnih detalja, a sve je obojeno u belu boju.

mali-stan-igre-7

 

Pogledajte još interesantnih rešenja za male-stanove kao i onih inspirasanih video-igrama.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *