Domaći i regionalni projekti, Izdvojeno

Umesto noćnog kluba: Vila u Novigradu unutar starih zidina

Kuća Sperone na Jadranskom moru nalazi se unutar srednjovekovnih zidova hrvatskog gradića Novigrad.

Na ovoj atraktivnoj parceli odmah uz more, smenjavali su se razni objekti i njihove namene. Nekada davno tu je bila vinarija a nakon toga disko-klub. Novi investitor odlučio je da na ovom mestu podigne luksuznu vilu s pet zvezdica a zadatak je poverio arhitektonskom birou Metrocubo.

novigrad-Sperone-05

Kuća Sperone, kako se ranije zvao noćni klub, definisana je svojim položajem i okolnim objektima. Na jugu i istoku su stare zidine, na zapadu gradska bašta i more dok su na severu komšijske kuće. Projekat je osmišljen tako da se parcela maksimalno iskoristi pa su dobijene četiri spavaće sobe, dnevni boravak s trpezarijom i kuhinjom kao i pravi wellness centar s bazenom koji će zadovoljiti i najprobirljivije goste, piše ArchDaily.

novigrad-Sperone-08

Ideja arhitekte bila je da se iz svake sobe vidi ili more ili bar antičke zidine. Miksom starog i novog stvorena je dobra ravnoteža tako da imate osećaj da se nalazite na važnom istorijskom mestu a da je pritom oko vas sve novo.

novigrad-Sperone-10

U prizemlju se nalazi bazen s wellness centrom, dve sobe i terasa dok je na spratu smešten dnevni boravak, trpezarija, kuhinja i još dve sobe.

novigrad-Sperone-14

Sav nameštaj je rađen po meri dok je komadni nameštaj izabran od poznatih svetskih brendova kao što su Moooi, Poliform, Gervasoni, Vitra, Artemide (rasveta)…

novigrad-Sperone-15 novigrad-Sperone-13 novigrad-Sperone-12 novigrad-Sperone-11 novigrad-Sperone-09 novigrad-Sperone-07 novigrad-Sperone-06 novigrad-Sperone-04 novigrad-Sperone-03 novigrad-Sperone-02novigrad-Sperone-17 novigrad-Sperone-16

Foto: Jan Stojkovic, Level 52

Pogledajte još lepih primera kuća na moru.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *