Arhitektura, Izdvojeno

Uz novi stadion: Grade se tri ugaona tornja u Rimu

Daniel Libeskind predstavio je projekat tri nove kule koje izgledaju kao da je jedan monolitni blok razdvojen na tri dela.

Glavni grad Italije dobiće novi orijentir! To su tri kule koje su deo velikog plana preuređenja hipodroma u novu sportsku zonu koja će se sastojati od novog stadiona fudbalskog kluba Roma, tržnog centra, komercijalnog i uslužnog prostora.

Daniel-Libeskind-Three-Towers-Rome-2

Najviša kula biće visine 220 metara a oblik tornjeva dobijen je razdvajanjem jednog monolitnog bloka na tri različita dela. Zbog toga su se pojavili uglovi na fasadi koji su u relaciji sa susednim objektom.

Daniel-Libeskind-Three-Towers-Rome-3

Kule se uzdižu iz atrijuma visine tri sprata. Ovaj prostor površine 3.000 kvadratnih metara biće u kolonadama a funkcionisaće kao zatvoren trg s prodavnicama, kafićima i restoranima. Završavaće se zelenim krovom iznad kojeg će se uzdisati tri kule.

Daniel-Libeskind-Three-Towers-Rome-4

Unutar kula biće velikih zelenih zona u kojima će rasti i pravo drveće. Njihova pozicija ali i visina biće odabrana tako da ne ometaju pogled ka gradu.

Fasada na kulama urađena je u kombinaciji neprozirnih mrežastih panela i stakla koja razbijaju monolitni izgled ali ih vizuelno povezuje.

Daniel-Libeskind-Three-Towers-Rome-1

Tri nove kule biće površine 287 hiljada kvadratnih metara a zauzimaće deo placa od 100 hektara na kojem će se graditi i novi stadion fudblaskog kluba Roma koji će primati 52.500 gledalaca.

Pogledajte i skice Daniela Libeskinda:

Daniel-Libeskind-Three-Towers-Rome-6 Daniel-Libeskind-Three-Towers-Rome-7

Pogledajte i kako izgledaju kule koje ne prave senku.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *