Sve više arhitektonskih firmi okreće se projektovanju u metaverzumu; Vizuelizacija: PLP Architecture
Arhitektura

Britanska arhitektonska firma dizajnirala kolekciju od 5.000 NFT nebodera

Studio je razvio kolekciju kako bi istražio vezu između fizičke arhitekture, nekretnina i virtuelnog sveta, a svaki NFT uključuje i pristup dodatnom sadržaju.

Poznata britanska praksa PLP Architecture kreirala je 5.000 NFT objekata zasnovanih na konceptu virtuelnog nebodera u metaverzumu.

Arhitektonski studio sarađivao je s kompanijom VerseProp, koja sebe opisuje kao „vodeću platformu za nekretnine metaverzuma“, kako bi zajedno kreirali ovu kolekciju nezamenjivih tokena odnosno NFT-ova.

Svaka od animiranih digitalnih slika zasnovana je na formi konceptualnog nebodera dizajniranog od strane PLP, firme koja je prethodno realizovala i brojne objekte u stvarnom svetu, uključujući i najružniju zgradu u Britaniji 2017. godine.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

PLP Archtitecture dizajnirao je 5.000 NFT-ova; Vizuelizacija: PLP Architecture

Veliki novi razvojni korak

Dok je interesovanje za NFT buknulo tokom 2021. godine, nakon kolaža američkog umetnika Beeplea koji je prodat za rekordnih 69 miliona dolara, arhitekte tek treba u potpunosti da prihvate ovaj trend. PLP Architecture je jedan od prvih velikih studija koji je napravio NFT kolekciju.

„Svakako smo u prvom talasu studija koji testiraju ove vode i obavezuju se da istraže šta je naša kolektivna uloga u ovom novom svetu. Ohrabrujuće je videti da drugi veliki studiji prednjače usmereni ka onome što je nesumnjivo veliki novi razvojni korak, ne samo za tehnologiju i igre, već i za društvenu interakciju, novo dizajnersko razmišljanje i zajednicu digitalne umetnosti“, rekao je za Dezeen šef digitalne tehnologije u PLP Architecture Richard Woolsgrove.

NFT-ovi su bazirani na dizajnu za virtuelni neboder; Vizuelizacija: PLP Architecture

Namerno koristimo vizuelizacije koje su mešavina jezika metaverzuma i tradicionalnih vizuelnih prikaza nekretnina.

Studio je razvio kolekciju kako bi istražio vezu između fizičke arhitekture i nekretnina i virtuelnog sveta. Svaki NFT će uključiti pristup dodatnom sadržaju, uključujući fizička umetnička dela, karte za vebinar i mogućnost saradnje sa studijom na dizajniranju zgrade u metaverzumu.

„Cilj nam je da premostimo jaz između dva sveta tako što ćemo oba učiniti dostupnijim drugom, kroz dizajn i lakoću uključivanja. Što se tiče dizajna, namerno koristimo vizuelizacije koje su mešavina jezika metaverzuma i tradicionalnih vizuelnih prikaza nekretnina“, dodao je Woolsgrove.

NFT-ovi su urađeni u saradnji s platforom VerseProp; Vizuelizacija: PLP Architecture

I BIG i ZHA projektuju u metaverzumu

Woolsgrove je objasnio da u pogledu angažovanja, oni namerno vode virtuelne sesije angažovanja i postavljaju sisteme tako da početnici mogu da saznaju više o NFT-u i da se uključe u projekat.

U PLP Architecture veruju da bi više arhitektonskih studija trebalo da se bavi novim digitalnim tehnologijama kao što su blokčejn, NFT i metaverzum.

Nekoliko drugih velikih arhitektonskih firmi nedavno je dizajniralo zgrade u metaverzumu, uključujući BIG, koji je stvorio virtuelnu kancelariju za Vice Media Group, ali i Zaha Hadid Architects koji su kreirali „sajber grad“ u našem komšiluku.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *