Virtuelni prostor medijske kompanije po zamisli arhitekata iz BIG-a; Ilustracija: Vice Media Group
Svetski projekti

BIG dizajnirao svoju prvu kancelariju u metaverzumu

Bela, vijugava zgrada izgrađena na platformi Decentraland služiće kao virtuelna laboratorija odeljenja za inovacije poznate medijske kompanije Vice.

Firma Bjarke Ingels Group (BIG) završila je nedavno prekretnički arhitektonski projekat – svoju prvu kancelariju u metaverzumu.

Pod nazivom Viceverse, novo virtuelno sedište je izgrađeno za medijsku kompaniju Vice Media Group (VMG) na otvorenoj digitalnoj platformi Decentraland.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Virtuelna laboratorija za inovacije

Inicijativa za kreiranje Viceversea pokrenuta je od strane Virtue Futures, odeljenja za inovacije u okviru Viceove kreativne agencije Virtue Worldwide, koja je 2021. godine lansirala u virtuelni svet prvi koka-kolin NFT.

Bela, vijugava zgrada koju je dizajnirao BIG služiće kao virtuelna laboratorija za inovacije ove agencije, gde će timovi moći da eksperimentišu sa NFT-ovima, decentralizovanim autonomnim organizacijama (DAO) i webom 3.0.

Radeći sa svetski poznatim arhitektama iz BIG-a, naša vizija je poprimila novu stvarnost.

„Kreativne mogućnosti u metaverzumu su vrlo uzbudljiva stvar i pošto već pomažemo brendovima da se kreću ovim novim prostorom, logično je bilo da i sami imamo kancelariju tamo. Radeći sa svetski poznatim arhitektama iz BIG-a, ta vizija je poprimila novu stvarnost“, izjavio je Morten Grubak, globalni izvršni kreativni direktor u kompaniji Virtue Futures, a prenosi DesignBoom.

Virtuelna kancelarija će omogućiti zaposlenima, klijentima i saradnicima iz celog sveta da se sastanu radi brifinga, prezentacija i in-situ demonstracija nedavnih projekata.

Viceverse će služiti i kao platforma za istraživanje sociologije digitalnih zajednica; Ilustracija: Vice Media Group

Pomeranje granica

Viceov prostor u metaverzumu obiluje nizom digitalnih eksperimenata i obećava skrivene bonus sadržaje za radoznale istraživače, a takođe će služiti i kao platforma za digitalno terensko istraživanje sociologije digitalnih zajednica.

Nensi Dubuk, izvršna direktorka Vice Media Group, dodala je: „Vice se oduvek trudio da bude unutar kulture, da idemo na mesta gde je naša publika. Ovo je novo dostignuće ispunjeno potencijalom i još jednom smo ponosni što pomeramo granice.”

„Vidimo veliko interesovanje raznih kompanija za metaverzum, ali retko ko je na tome radio sa toliko ozbiljnom posvećenošću kao BIG i Virtue. To nam donosi veliku radost“, prokomentarisao je Adam de Kata, šef odeljenja za partnerstva u Decentralendu.

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *