Kristina Bajilo drži predavanje na temu savremene arhitekture
Dešavanja

Božidarac poziva na onlajn predavanje o savremenoj arhitekturi

Božidarac Digital poziva na prvo besplatno onlajn predavanje uživo “Savremena arhitektura“ u ponedeljak, 23. marta u 20 časova. Predavanje drži Kristina Bajilo. Prijava obavezna.

Predavanje o savremenoj arhitekturi posvećeno je prezentovanju najznačajnijih svetskih imena u arhitekturi i njihovim poznatim ostvarenjima uz:

  •  evoluciju modernizma (modernističku – postmodernističku arhitekturu) koja se postepeno razvijala kao rezultat društvenih i političkih revolucija, i tehničkih i tehnoloških otkrića koja su omogućila dostupnost novih materijala u izgradnji;
  • stilove, pravce i škole u okviru moderne arhitekture (ekspresionizam, organska arhitektura, bauhaus, minimalizam, konstruktivizam, brutalizam itd.) i
  • estetsku analizu i zanimljivostima.

2 časa od po 45 min

Čas od 1:30 podeljen je tematski u 2 celine. Prvi deo predavanja (45min) posvećen je različitim školama i njihovim pravcima (Čikaška škola, Secesija, Bauhaus itd.) Na drugom delu predavanja (45min) će biti predstavljeni osobeni stilovi najznačajnijih arhitekata modernog i savremenog doba, poput Oskara Nimajera, Aldo Rosija, Frenk Gerija i mnogih drugih. Sadržaj je bogato ilustrovan. Prijava je obavezna na ovom linku a učešće je besplatno.

Kristina Bajilo

Predavanje drži Kristina Bajilo. Diplomirala je master 2019. godine Fakultet Primenjenih Umetnosti, na odseku slikarstvo, u klasi profesora Nikole Božovića. Učestvovala je na više grupnih, kolektivnih, studentskih i međunarodnih izložbi slika, crteža i grafika u Srbiji i inostranstvu. Imala je dve samostalne izložbe. Jedna je od pet finalista nagrade “Private Value” 2018. godine. Dobitnica je nagrade Aleksandar Tomaševic za najbolji godišnji uspeh za 2019. godinu.

Više o predavanju saznajte ovde.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *