Igra će se u prodavnicama širom sveta naći krajem godine; Ilustracija: Demagog studio
Aktuelno

Video-igra smeštena u postapokaliptični Beograd

Delom inspirisana poplavama koje su svojevremeno zadesile Obrenovac, nova gejmerska avantura stavlja novobeogradsku arhitekturu u ne baš vedru budućnost. 

Predstavljena u junu na događaju Summer Game Fest 2022, igra pod nazivom Highwater bi u decembru ove godine trebalo da bude dostupna za igrače širom sveta, a razvijena je od strane domaće kompanije Demagog studio.

Ova izometrijska potezna avantura dešava se u post-apokaliptičnoj budućnosti, u fiktivnom gradu koji je rađen po uzoru na Beograd, te tako u trejleru možemo videti upečatljive zgrade novobeogradskih blokova i Genex kula koje vire iz vode nakon velikih poplava.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Glavni junak se budi u čamcu smeštenom usred novobeogradskih blokova; Foto: Screenshot/YouTube (IGN)

Poplave u Obrenovcu kao inspiracija

Kako je za Netokraciju otkrio Igor Simić, osnivač Demagog studija, on i njegov tim imali su dve ideje vodilje za razvoj Highwatera. Jedna ideja je bila odlazak na Mars ultrabogatih, poput Džefa Bezosa i Ilona Maska, tačnije ideja da je lakše otići na drugu planetu bez kiseonika nego rešiti makar jedan politički problem na Zemlji. Upravo ovo ih je navelo na dalje razmišljanje:

„I to je onda dobar početak za priču: ako je raketa samo za odabrane milijardere, šta ako ti i ja želimo da se ukrcamo i koja je naša imigrantska priča u tom slučaju. Druga ideja vodilja su bile poplave u Obrenovcu. Slika čamdžije koji skuplja ljude je prva vizuelna ideja za Highwater. Takođe, znali smo da se od Nju Orleansa do skorašnjih poplava u Nemačkoj, radi o globalno relevantnom fenomenu“ – objasnio je Simić.

Genexove kule poslužile su kao pozadina za novu poteznu avanturu; Foto: Screenshot/YouTube (IGN)

Gejmplej igre je mešavina istraživanja kroz vožnju čamca i hodanje po suvim ostrvima koji su najčešće urbane celine.

Govoreći za Netokraciju o čemu se tačno radi u igri Highwater, kao i o onome na čemu je bazirana priča, Simić je dodao sledeće:

„Nakon velike ekološke katastrofe, Nikos i ekipa prijatelja su se odlučili da se iz svog poplavljenog regiona upute ka razvijenom i bogatom gradu Alphavilleu, u nadi da će se ukrcati u raketu koja evakuiše ultrabogate na Mars. Gejmplej igre je mešavina istraživanja kroz vožnju čamca i hodanje po suvim ostrvima koji su najčešće urbane celine i turn-based borbi sa neprijateljima koje sretnete na putu“ – rekao je osnivač Demagog studija.

A kako su on i njegov tim zamislili „Beograd pod vodom“ možete za sada pogledati samo u zvaničnom trejleru za video-igru Highwater.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *