Aktuelno

Virtuelna šetnja kroz neizgrađene objekte u Novom Sadu

Pogledajte kako će izgledati novi muzej,  opštegradski centar kao i Trg Republike s Ribljom pijacom.

Virtuelni grad je projekat koji prikazuje neizgrađena objekte, odnosno, pobednička rešenja arhitektonskih konkursa za novu zgradu Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, opštegradski centar uz Radničku ulicu, kao i Trg Republike s Ribljom pijacom u Novom Sadu.

Događaj je organizovan kao šetanja tokom koje će se posetiti sve tri lokacije i gde će rešenja biti prezentovana upotrebom VR naočara.

 

Sam projekat Virtuelni grad je nastao kroz ArchiCad radionicu na kojoj su se stvarali modeli tih objekata, a potom su se prezentovali korišćenjem VR tehnologije.

Događaj je organizovan kao šetanja tokom koje će se posetiti sve tri lokacije i gde će rešenja biti prezentovana upotrebom VR naočara.

Program šetnje

Početak šetnje je u nedelju 1. oktobra u 14:30 na ulazu u Kinesku četvrt (ispred Fabrike), potom će se posetiti Radnička ulica i Riblja pijaca, a završetak je u Svilari na Festivalu kulture prostora, u čijem okviru se organizuje ova šetnja.

Ovu virtuelnu šetnju moguća je zahvaljući Muzeju savremene umetnosti Vojvodine i Gradskoj upravi za građevinski zemljište i investicije koji su dostavili neophodan materijal. Stručnu podršku u realizaciji projekta su pružili hiCad, Centar za digitalni dizajn Fakulteta tehničkih nauka, Karl Mičkei i Dejan Žibert.

Festival kulture prostora održaće se u Novom Sadu od 29. septembra do 1. oktobra, a ceo program možete pogledati ovde.

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *